La reunió telemàtica de la comissió permanent del Consell de les Persones Grans del Bages ha presentat aquest dimecres els detalls del nou Servei d’Assessorament Especialitzat d’Atenció a la Vellesa que ha començat aquesta tardor al territori. El servei tracta de manera integral qualsevol tipus de maltractament que pugui patir una persones gran. De fet, l’atenció al maltractament d’aquest col·lectiu és una de les demandes fetes des de fa temps per part del Consell de les Persones Grans del Bages.

 

Testimoni

En el marc de la reunió, ha intervingut l’advocat Jordi Muñoz, que és un dels professionals que formen part del nou servei i que és president de l’Associació per a per la investigació de maltractament a les persones grans. Muñoz Ha destacat “la importància de la prevenció com a eina principal per evitar-los”, i per aquest motiu ha presentat algunes mesures jurídiques de les quals disposem per estar ben protegits, “com són el document d’autotutela, els poders preventius, l’acolliment o el testament entre d’altres. Conèixer aquestes mesures ens permet decidir com volem viure i com volem ser atesos. És imprescindible que tothom pugui conèixer aquest tipus de mesures perquè es garanteixin els seus drets”.

 

Vídeo divulgatiu

La trobada telemàtica també ha servit per posar al dia l’edició d’un vídeo divulgatiu per donar a conèixer el Consell de les Persones Grans del Bages i fer difusió de tot de materials per sensibilitzar en matèria de maltractaments al territori.

 

Suport institucional

La reunió ha comptat amb la participació de la consellera de l’Àrea d’Atenció Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà,  de la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega, i del personal tècnic corresponent a les dues institucions. També han intervingut les persones grans en representació de les seves associacions i entitats i persones grans que van participar al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran.

 

image_pdfExporta a PDF