Els programes de mentoria social arriben a diferents pobles del Bages per primera vegada aquest inici d’any per ajudar a lluitar contra les desigualtats d’infants i adolescents. Cardona, Castellgalí, Artés i Sant Vicenç de Castellet estrenen aquest hivern el projecte enTàndem de l’entitat sense ànim de lucre AFEV amb l’objectiu d’acompanyar infants i adolescents en dificultats. El Consell Comarcal del Bages dona suport a l’impuls d’aquets projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant o adolescent en situació de vulnerabilitat personal o social. Darrerament el programa s’ha presentat a Cardona.

 

Dues hores a la setmana

L’acció solidària consisteix en què la persona mentora acompanya a l’infant o a l’adolescent durant una tarda a la setmana (dues hores) i realitzen activitats que estimulen l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per a l’estudi. Gràcies a aquest acompanyament, els infants i adolescents aconsegueixen tenir algú amb qui comptar; una persona referent amb qui aprenen, es diverteixen i prenen consciència que l’esforç té recompensa; mentre que també se senten més motivades per continuar estudiant i milloren els resultats acadèmics. De fet, segons els equips de Serveis Socials i els centres educatius, el 90% d’infants i joves que participen en el programa milloren tant en l’àmbit personal com acadèmic. A més, el 77.8% d’aquestes persones acompanyades tenen més clar què estudiaran en el futur.

 

Manresa

A Manresa aquest és el tercer curs en què l’Ajuntament, en el marc del Programa de Millores d’Oportunitats Educatives de la Generalitat, aposta per aquest projecte.

 

Cerca de persones voluntàries

El projecte enTàndem cerca noves persones voluntàries en l’actualitat. Si teniu entre 18 i 35 anys i voleu conèixer, aprendre i créixer com a referents d’una persona aquesta és la vostra oportunitat. Podeu contactar amb el programa de voluntariat a través de la pàgina web afev.cat/voluntariat, el correu electrònic [email protected] o bé el telèfon 633 264 626.

image_pdfExporta a PDF