Unes 300 persones entre alumnes i professorat de 24 centres de secundària han participat d’aquesta esdeveniment que mescla formació, oci i sensibilització

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit la 33a Trobada de delegats i delegades, una iniciativa del Consell Comarcal del Bages que compta amb el suport del Cicle Formatiu de grau superior d’Animació Socio Cultural i Turística (CFGS d’ASCIT) de l’Institut Guillem Catà i dels/les professionals de joventut de la comarca del Bages. La trobada pretén oferir recursos als i les joves sobre qüestions del seu interès per afavorir la visió crítica, l’apoderament i la seva autonomia. En aquesta edició el tema tractat ha estat la hipersexualització i l’exposició de la pròpia imatge a les xarxes socials, una qüestió que ha generat molt d’interès atès que preocupa al conjunt de la comunitat educativa.

Diversos experts consideren que la hipersexualització de la societat afecta a tothom, però especialment les dones i a als i les joves. Aquest fenomen potencia la idea que la imatge està vinculada a l’èxit social, els rols de gènere dels adults es traslladen als joves i les dones són considerades objectes sexuals. Aquest fet s’accentua amb la sobreexposició a les xarxes socials. El conseller de l’Àrea d’Educació, Cultura i Joventut del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha explicat que «Més enllà d’una part estètica, ens preocupa molt el canvi de valors i actituds que comporta. Hem volgut oferir eines per tenir una mirada crítica sobre els missatges mediàtics amb l’objectiu de prevenir, en la mesura del possible, la hipersexualització precoç».

Abans de la Trobada els estudiants del CFGS d’ASCIT van rebre una formació sobre l’eix temàtic a càrrec de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, i durant la Trobada aquests mateixos estudiants han organitzat diverses dinàmiques de sensibilització als i les joves delegats. També el professorat acompanyant ha rebut una sessió de formació sobre l’eix temàtic, enguany a càrrec de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.

image_pdfExporta a PDF