La Direcció General de Transports de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament de Manresa que el Bus Exprés Manresa – Barcelona mantindrà la parada al centre de la capital catalana, tal com reclamava l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Bages. A partir de dilluns 8 de febrer, l’actual parada de Ronda Universitat es traslladarà a Gran via (alçada Balmes), a uns dos minuts a peu de la ubicació actual (vegeu mapa en aquest enllaç).

 

Segons ha informat la Generalitat, el canvi d’ubicació de la parada no farà variar ni els horaris ni els itineraris. A Manresa, la línia surt de l’estació de busos i de plaça Valldaura. Les  expedicions directes van a Barcelona passant per la C-16 (autopista i túnels de Vallvidrera) i les expedicions semidirectes tenen parades a Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Abrera. Un cop a Barcelona, la línia té parades a Zona Universitària, Palau Reial, Maria Cristina, plaça Francesc Macià/Urgell, carrer Muntaner i, encara actualment, a Ronda Universitat. Aquesta darrera parada és final i inici de trajecte i és la que a partir de dilluns 8 de febrer es traslladarà a Gran Via. A la tornada cap a Manresa, el bus sortirà de Gran Via parant a Còrsega, Maria Cristina, Palau Reial i Zona Universitària per dirigir-se cap a Abrera, Olesa de Montserrat, Monistrol de Montserrat i, finalment, Manresa.

 

 

Negociació per part de l’Ajuntament i el Consell

Els canvis de parades són deguts a la reordenació que l’Ajuntament de Barcelona està fent dels espais públics a l’entorn de Ronda Universitat, un fet que afecta directament a les parades de bus que es troben situades en aquest carrer, com la del bus Manresa – Barcelona. En un principi, l’Ajuntament de Barcelona va proposar traslladar aquesta parada fora del centre, la qual cosa va provocar el rebuig d’usuaris, així com de l’Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages, ja que el trasllat de la parada obligava als usuaris a fer transbord per arribar al centre de Barcelona, la qual cosa implicava sumar temps al recorregut i, per tant, tenir un transport públic menys competitiu.

 

A través del regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa i conseller comarcal de Territori i Mobilitat del Consell Comarcal del Bages, David Aaron López Martí, es va fer arribar la queixa a la Generalitat. En reunions posteriors, Ajuntament i Consell van obtenir el compromís de la Generalitat de mantenir la parada al centre de Barcelona. El pròxim dilluns, aquest compromís es materialitzarà amb la ubicació de la nova parada a Gran Via (alçada Balmes), a uns 300 metres de distància de l’actual parada de Ronda Universitat.

image_pdfExporta a PDF