Aquest matí ha obert portes al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa una nova edició de la Fira de l’Estudiant, que esdevé l’aparador formatiu de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès. El certamen és l’espai referent en matèria d’orientació acadèmica, formativa i ocupacional al territori i aquest any arriba a la 32a edició amb prop de 4.000 alumnes inscrits fins divendres. Una de les novetats d’aquest any és la creació de quatre itineraris que inclouen totes les famílies professionals de Formació Professional que s’ofereixen a les comarques que participen en la fira. En paral·lel, també es potenciarà l’oferta de Batxillerat amb nous estands dels centres amb presència al territori.

 

Activitats paral·leles

La fira compta amb una important oferta d’activitats paral·leles. En aquest sentit, l’Oficina Jove del Bages organitza la desena Oficina Artística, que té per objectiu promoure els estudis artístics entre les persones joves. Aquest any, l’Oficina Artística oferirà la xerrada Previngudxs… Llums! Càmera! Acció! a càrrec de Toni Soldevila, Gerard Quinto i d’Íria Ramon, tots tres actors i actriu del Festival CLAM. La xerrada comptarà amb dues sessions, a les 9.30 i a les 11.30 h, que es podran seguir demà a l’Oficina Jove del Bages. I pel que fa a les demostracions, n’hi haurà a càrrec del Gremi d’Electricistes, del Conservatori de Música de Manresa i també de les universitats del territori, totes programades per a demà a la tarda.

 

La presidenta en funcions del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà Serrano, ha explicat “l’èxit d’una fira que és més necessària que mai i que demostra el seu èxit de convocatòria amb els prop de 4.000 alumnes que passaran per l’espai fins divendres”. Per la seva part, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a les Comarques Centrals, Gemma Boix López, ha destacat que “el departament prioritza que l’alumnat continuï els seus estudis més enllà de l’ESO i de l’etapa obligatòria i la fira és un excel·lent aparador de l’oferta formativa del territori”. Finalment, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha apuntat “la idoneïtat de recuperar la fira al centre de Manresa en un espai més accessible en què hi ha representats la majoria dels estudis que s’ofereixen al nostre entorn i amb protagonisme també per a les universitats”.

 

Horaris i entrada gratuïta

El certamen obrirà fins divendres al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa en horari de matí (de 9 a 14.00 hores). Dimecres i divendres també obrirà en horari de tarda, de 16 a 19.00 hores. L’entrada és gratuïta i la fira està oberta al conjunt de la ciutadania.

 

Organització conjunta

La fira és fruit de l’organització conjunta de l’Ajuntament de Manresa, del Consell Comarcal del Bages, dels serveis d’Educació a la Catalunya Central, del Consell Comarcal del Berguedà, del Consell Comarcal del Solsonès, del Consell Comarcal del Moianès i de la Fundació Lacetània. El certamen disposa de la pàgina web firaestudiant.cat en què es recull tota la informació i els recursos per al públic jove.

image_pdfExporta a PDF