El Consell Comarcal del Bages ha estat l’escenari de la primera visita institucional més enllà de Barcelona de la nova consellera de Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons. La consellera s’ha compromès a “ser ambaixadora del territori en tots aquells temes que calgui activar amb la resta de departaments” en el marc de la visita que ha fet aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Bages.

 

La consellera, que anteriorment havia estat gerent del Consell Comarcal del Bages, ha visitat la institució i s’ha interessat pels projectes amb què treballen el conjunt de professionals de l’ens. Laura Vilagrà Pons ha signat el llibre d’honor de la institució i ha estat rebuda per la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente Guerrero, pel vicepresident primer i president del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, i per la vicepresidenta segona i consellera de l’Àrea d’Atenció Social Especialitzada, Eulàlia Sardà Bonvehí. També ha participat en l’acte la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps Roca.

 

Reptes del territori

La visita al Consell Comarcal del Bages ha inclòs una trobada amb els principals agents econòmics i socials del territori que han plantejat a la consellera els reptes del Bages. Entre els temes plantejats, destaca la necessitat de millorar les connexions viàries i ferroviàries amb Barcelona, la gestió dels fons europeus Next Generation i el seu impacte al territori i el dèficit que pateixen els ajuntaments i els consells comarcals en matèria de finançament. També s’ha exposat la importància de tenir en compte la situació social i els efectes de la pandèmia en l’àmbit comunitari per treballar i afavorir la cohesió social. Els agents socioeconòmics han destacat “la capacitat de la comarca de compartir projectes i sumar esforços” i en aquest sentit s’ha posat d’exemple el projecte Bages Treball Talent i Tecnologia basat en la concertació.

image_pdfExporta a PDF