La sala d’actes de la Casa Flors Sirera acollirà el 14 de setembre la jornada Distribució alimentària i accés a l’alimentació, un espai de debat que ajudarà a elaborar el Pla d’Acció per la Transició Agroecològica de Manresa. Durant la jornada, que es durà a terme de 4 a 6 de la tarda, també es presentarà el funcionament d’un nou projecte de cooperativa dedicada al marcatge, envasat i distribució d’ous ecològics. La jornada servirà per debatre temes relacionats amb els mercats municipals, la planificació de la producció agrària conjunta, la compra pública i el dret a l’alimentació i per donar a conèixer el funcionament d’un nou projecte que agrupa granges familiars d’ous ecològics de Catalunya Central i Girona. Es tracta d’una cooperativa que tindrà la seva base a Artés, on es marcaran, envasaran i distribuiran els ous ecològics que produeixen granges petites del territori. La jornada està orientada a petits productors, persones interessades en el sector agrari i tècnics d’administracions públiques. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia.

 

Suport del Consell Comarcal del Bages 

La jornada Distribució alimentària i accés a l’alimentació és un espai promogut per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de diferents actors del sistema alimentari i la cooperativa Arran de terra com equip tècnic.  El Consell Comarcal del Bages, a través del projecte Rebost del Bages de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i com a membre del grup motor del pla d’acció, se suma a l’organització de la jornada, ja que un dels seus objectius és donar suport als productors agrícoles de la comarca i realitzar accions de promoció dels productes locals.

 

L’objectiu del procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a la Transició Agroecològica de Manresa és transformar el sistema agroalimentari local per fer-lo més sa, just i sostenible i ajudar el sector primari a millorar la viabilitat econòmica, ecològica i social dels seus projectes de producció agropecuària. També vol fomentar la instal·lació de noves iniciatives agroramaderes i altres projectes vinculats a l’agricultura i l’alimentació sostenibles i promocionar el consum de productes locals, justos i agroecològics.

image_pdfExporta a PDF