Una exposició fotogràfica sobre la fugida i el viatge dels refugiats es pot veure a diversos municipis del Bages

El Consell Comarcal ha endegat aquesta campanya per commemorar el Dia de les persones refugiades, el 20 de juny

El fotògraf Sergi Càmara, que ha seguit amb el seu objectiu l’odissea de les persones que fugen dels seus països d’origen, va ser el protagonista de la campanya liderada pel Consell Comarcal del Bages per sensibilitzar la ciutadana sobre aquest tema. Durant aquestes setmanes, una exposició de fotos de Càmara viatja per diversos indrets de la comarca; i l’acte central de la campanya es va fer divendres a Cardona, amb la participació del fotògraf.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, va destacar la voluntat del Bages en l’acollida de persones refugiades que ja estan fent municipis com Manresa, Sallent i Cardona, i de la implicació dels municipis en la campanya de sensibilització organitzada al voltant de l’exposició “Refugiats, l’odissea cap a Europa”. Marañón va denunciar “l’incompliment dels governs europeus i les institucions internacionals dels acords signats sobre asil i refugi, i especialment de l’Estat Espanyol que no ha complert ni amb un 5% de la quota de refugiats que s’havia compromès assumir”.

Per la seva banda, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, va destacar la voluntat de Catalunya, de la comarca i de Cardona d’acollir persones refugiades i de la necessitat de la solidaritat amb aquestes persones i va anunciar que el municipi està treballant per acollir les primeres famílies aquestes properes setmanes.

Després el fotògraf vigatà Sergi Càmara va fer una xerrada, acompanyada de les seves fotografies al costat de persones i famílies refugiades. Les imatges documenten les condicions de la frontera sud i com s’està important el model de tanques arreu d’Europa, el perill de les travessies pel mar en embarcacions en què s’amunteguen moltes persones, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l’espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren, el testimoniatge de les famílies, i també s’hi pot veure la tasca de l’ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.

image_pdfExporta a PDF