L’Oficina Jove del Bages ha celebrat recentment la primera  trobada amb  empresaris/es de PIMEC Joves Catalunya central i joves titulats inscrits a Garantia Juvenil que es troben en procés de recerca de feina. La regidora de Cultura i joventut de Manresa, Anna Crespo, va obrir la jornada i va presentar  la xerrada de Carlos Bella titulada “Deixa d’autoajudar-te  i actua”. La xerrada va aportar informació molt ben valorada pels joves en relació a la redacció d’un currículum vitae eficient així com consells per enfrontar una entrevista de feina. Acte seguit, es va fer una breu presentació del  programa de Garantia Juvenil i els joves empresaris van explicar la seva trajectòria. En la segona part de la jornada  els i  les joves inscrites a Garantia Juvenil i   joves empresaris/es van organitzar-se en taules sectorials per parlar de forma distesa sobre els dubtes i entrebancs que es troben els joves en el procés de recerca de feina. Els empresaris i empresàries van explicar les seves prioritats a l’hora de seleccionar personal per cobrir vacants a l’empresa i experiències amb les que s’havien trobat al llarg del temps. La jornada es va cloure amb la intervenció  del president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

La trobada va ser organitzada per PIMEC Joves Catalunya Central , Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa en el marc de Garantia Juvenil, i va comptar amb la participació de joves inscrits a Garantia Juvenil i  els empresaris/es.

La trobada va ser molt  valorada per tots els assistents. Les consultes més recurrents van ser en relació a la elaboració del currículum vitae i d’altres qüestions associades els requisits que es demanen en determinades ofertes de feina. En relació a aquests temes empresaris i tècnics van coincidir en que cal presentar candidatures que continguin trets diferencials, innovadors i que aportin propostes a l’empresa i si això s’assoleix es recomana presentar-se a ofertes de feina que s’avinguin al perfil professional i experiència del jove malgrat no es compleixin tots els requisits sol·licitats.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF