La jornada, celebrada al Polígon Bufalvent de Manresa aquest divendres 20 d’octubre, tenia com a objectiu posar en comú inquietuds i reptes dels diferents polígons d’activitat econòmica de la comarca.

L’Associació d’Empresaris de Bufalvent i PIMEC Catalunya Central han coorganitzat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa, la 1a reunió de presidents d’associacions empresarials de polígons del Bages. En una jornada distesa i d’alt grau col·laboratiu que també ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, els presidents de les associacions han intercanviat experiències amb la voluntat de trobar projectes comuns que serveixin per enfortir el Bages com a territori d’oportunitats empresarials.

Durant la reunió, els presidents han exposat breument les necessitats de cadascuna de les associacions, el seu funcionament, les col·laboracions publico-privades i els reptes actuals i futurs. La roda d’intervencions, a més, ha servit per detectar coincidències en les demandes, com poden ser les que fan referència a situacions urbanístiques no resoltes, accessos viaris insuficients o manca d’accés a infraestructures de telecomunicacions, entre d’altres.

En la trobada també s’ha posat de manifest que l’associacionisme genera noves i múltiples sinergies entre empreses, afavoreix el networking i ajuda a fomentar col·laboracions publico-privades. D’aquesta manera, s’ha constatat que gràcies a l’agrupació de les diferents associacions es poden assolir nous serveis i avantatges per al conjunt del teixit empresarial i també millora la interlocució amb les administracions públiques en reptes comuns que potenciïn els polígons de la comarca. Per aquest motiu, s’ha acordat donar continuïtat a aquestes fructíferes reunions amb l’objectiu de treballar conjuntament i, així, donar més visibilitat a les associacions.

Durant la sessió, a més, s’ha posat en relleu la importància de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, que enguany celebra els seus 27 anys i ha esdevingut un element d’èxit per la seva llarga trajectòria que l’ha fet convertir-se en un referent quant a gestió i organització d’un polígon d’activitat econòmica.

Fina Rodríguez, consellera de l’Àrea de Desenvolupament del Consell Comarcal, recalca que “sessions com aquesta esdevenen trobades molt valuoses per analitzar i enfortir el teixit empresarial del Bages, un sector clau en el desenvolupament socioeconòmic de la comarca”.

El Bages, en els primers llocs del rànquing en associacionisme empresarial

Les 14 associacions que s’han trobat representen 42 polígons del Bages d’un total de 97 polígons i zones industrials existents al territori. El Bages és una de les comarques de Catalunya amb més nombre d’associacions empresarials als polígons d’activitat econòmica gràcies als programes de dinamització i millora dels polígons impulsats entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i entitats com PIMEC Catalunya Central. Per a més detalls sobre les associacions del Bages, podeu consultar el document “L’Associacionisme empresarial als polígons d’activitat econòmica. Guia per als ens locals”, de la Diputació de Barcelona.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF