El Consell Comarcal del Bages ha presentat aquest migdia els detalls de la campanya del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Esborra la violència masclista és el lema de la campanya d’aquest any i té com a símbol i fil conductor una goma d’esborrar, interpel·lant a totes les persones de la comarca a ser agents actius a esborrar les violències masclistes. El SIAD ha atès des de principis d’any un total de 165 dones, 65 de les quals per qüestions relacionades amb la violència masclista.

 

Una realitat que no s’atura

La consellera d’Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, ha lamentat “haver de continuar fent campanyes de sensibilització per fer front a una realitat que, malauradament, no s’atura”. Fins a mitjan d’octubre un total de 51 dones han estat assassinades a l’Estat, una realitat que també comporta que un total de 51 infants menors de 18 anys hagin quedat orfes. En el marc de la campanya, el Consell ha presentat un vídeo en què es veu un infant que espera que la seva mare arribi a recollir-lo a l’escola. El vídeo vol ensenyar que la violència masclista comporta també moltes altres víctimes i un autèntic daltabaix familiar i de l’entorn més proper de les dones que són assassinades.

 

Material de difusió

La campanya inclourà la impressió i difusió de diferents materials. El Consell Comarcal del Bages ha imprès tres cartells identificatius de la campanya per a mostrar diferents tipus de violències que cal eliminar i també distribuirà gomes d’esborrar als ajuntaments. La voluntat és fer difusió de tot aquest material en el marc de les activitats de reflexió, debat i suport que es programaran durant les pròximes setmanes a la comarca coincidint amb la jornada del 25 de novembre.

 

Acte al Consell

L’ens repartirà gomes entre el personal del Consell i el dilluns 27 de novembre es farà un acte de sensibilització i record a les dones assassinades, per a totes les persones treballadores. El mateix dilluns a la tarda, en el marc del ple de la corporació es repartiran gomes als càrrecs electes, es llegirà el manifest i es passarà el vídeo.

image_pdfExporta a PDF