El Consell Comarcal del Bages potencia el programa RUBIK aquest any perquè els ajuntaments contractin persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. En les vuit edicions anteriors, des de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages s’ha potenciat la contractació d’un total de 192 persones. Aquest any, el pressupost augmenta un 13,6% i es comptarà amb una partida de 140.000 euros perquè els ajuntaments facin efectiva la contractació d’una trentena de persones que tenen dificultats per accedir al mercat laboral.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, remarca que “la convocatòria s’adreça als ajuntaments per tal contractin persones en situació d’atur amb contractes d’un mínim de sis mesos i amb jornades d’un mínim de 25 hores setmanals”. Mazcuñán afegeix que “per primera vegada arribarem a tots els ajuntaments de la comarca per facilitar-los la contractació, també els municipis més petits i amb més dificultats tècniques i administratives”.

 

El perfil de les persones contractades

El perfil de les persones contractades, preferentment, seran persones aturades de llarga durada majors de 45 anys en situació de vulnerabilitat i amb càrregues familiars, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania que no poden accedir-hi, persones amb disminució física, psíquica o sensorial o amb malalties mentals que tinguin possibilitats d’inserció al món laboral, dones víctimes de violència masclista, unitats familiars monoparentals sense ingressos o ingressos precaris i altres col·lectius que valorin els serveis socials municipals que es trobin en situació de vulnerabilitat.

 

Ple de setembre

En el marc del ple de setembre, celebrat a Súria, el Consell Comarcal del Bages també va aprovar adherir-se al manifest de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació en el marc del cinquè aniversari del referèndum del primer d’octubre. El text, aprovat amb els vots favorables d’ERC, JxCat i la CUP, defensa l’amnistia per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades i l’autodeterminació com a eina per resoldre democràticament el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol.

image_pdfExporta a PDF