La declaració “N’estem farts!” es presentarà públicament el dia 23 de desembre en un acte que tindrà lloc a la mateixa C-16

La reunió extraordinària d’avui del Consell d’Alcaldes del Bages ha comptat amb la participació del director general de la Policia i la directora del Servei Català de Trànsit

El Consell d’Alcaldes del Bages s’ha tornat a reunir de manera extraordinària per concretar les accions a dur a terme durant les properes setmanes en relació a la gestió de les obres a la C-55 i la millora de les connexions viàries i ferroviàries de la comarca. En aquest sentit, els alcaldes han acordat presentar públicament el manifest “N’estem farts!”, sorgit de la darrera reunió del Consell ara fa una setmana, a la mateixa C-16, amb l’objectiu de donar visibilitat al malestar de la comarca davant la situació crítica de les infraestructures del territori. Està previst que aquest reivindicatiu acte tingui lloc el proper 23 de desembre.

D’altra banda, el conseller Santi Vila s’ha compromès a reunir-se amb els alcaldes durant la setmana del 21 de desembre, en una data encara per concretar. Al Consell d’Alcaldes d’avui hi han participat el director general de la Policia, Albert Batlle, i la directora del Servei Català del Trànsit, Eugènia Domènech.

Protocol millorable

Tots dos càrrecs han reconegut errors en el protocol d’actuació i han explicat les millores que s’han d’afrontar davant d’incidents com el que va tenir lloc fa uns dies a causa de la caiguda d’una grua a la C-55. Es revisaran aspectes com la senyalització, la coordinació amb les policies locals i els mitjans de comunicació i l’agilitat per permetre el pas gratuït per l’autopista. Els alcaldes, per la seva banda, han reiterat la reclamació d’obrir barreres a la C-16 d’una manera àgil per evitar col·lapses. La trobada també ha fixat poder celebrar reunions de manera trimestral per millorar la coordinació amb el territori.

image_pdfExporta a PDF