Eloi Hernàndez i Mosella ha estat reelegit president del Consell Comarcal del Bages. El nou Ple de l’ens per al mandat 2023-2027 s’ha constituït aquesta tarda, en una sessió celebrada al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. El Ple del Consell està format per 14 consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya, 8 de Junts per Catalunya, 6 del Partit dels Socialistes de Catalunya, 2 de la CUP, 1 del PDCAT (Ara Pacte Local), 1 d’En Comú Podem i 1 de Gent Fent Poble. Eloi Hernàndez, d’ERC, ha ocupat el càrrec de president aquests dos darrers anys, després que el 2021 substituís Estefania Torrente, que va renunciar al càrrec per motius professionals. Al Ple d’avui s’hi han presentat dues candidatures: la d’Eloi Hernàndez, que ha rebut els vots a favor dels representants d’ERC, Junts i el PDCAT, i la d’Albert Coberó Aymerich, del PSC, que ha tingut el suport dels membres del partit. La votació ha estat secreta.

En el seu parlament, Hernàndez ha agraït la confiança i ha apel·lat el conjunt de consellers i conselleres a “treballar amb esperit constructiu i col·laboratiu, des de l’interès públic i amb l’esperit de cercar solucions als reptes territorials que tenim, que són molts”. Ha explicat que les prioritats del nou mandat seran les polítiques socials i d’atenció a les persones per millorar-ne la vida i el seu benestar, el suport i els serveis als municipis, la promoció turística, i el desenvolupament econòmic i territorial mediambientalment sostenible. També ha dit que el govern del Consell “seguirà fortament compromès amb la defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, per fer un país nou i millor, més lliure, més net i més just”.

El nou govern del Consell estarà organitzat en deu conselleries i tres àmbits de gestió, que tindran al capdavant a un dels tres vicepresidents de la institució:

La vicepresidència primera i de l’àmbit d’atenció a les persones l’ocuparà Sílvia Tardà i Serrano (ERC). D’aquesta vicepresidència en dependran les següents conselleries:
– Joventut, Cultura i Esports: Sílvia Tardà i Serrano (ERC)
– Serveis Socials Bàsics: Elisabet Hernàndez del Arco (ERC)
– Serveis Socials d’Atenció Especialitzada: Lluïsa Tulleuda i Lari (Junts)
– Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat: Àdria Mazcuñán i Claret (ERC)

La vicepresidència segona i de l’àmbit de desenvolupament territorial l’ocuparà Eduard Mata i Riu (Junts). D’aquesta vicepresidència en dependran les següents conselleries:
– Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural: Marta Viladés i Ribera (ERC)
– Turisme: Eduard Mata i Riu (Junts)
– Sostenibilitat Ambiental i Protecció Civil: Carles Garcia i Estany (ERC)
– Serveis Tècnics als Municipis: Joan Zapata i Lluch (Junts)

La vicepresidència tercera i de l’àmbit de serveis interns i atenció ciutadana l’ocuparà Jordi Palma i Sánchez (ERC). D’aquesta vicepresidència en dependran les següents conselleries:
– Administració i Transparència: Jordi Palma i Sánchez (ERC)
– Atenció Ciutadana, Consum i Habitatge: Salvador Busquets i Gubianes (ERC)

En les intervencions dels grups polítics s’ha destacat la funció essencial que té el Consell Comarcal del Bages a l’hora de prestar serveis a tots els municipis, i en especial als més petits.

Carme Cruz Sánchez, de Gent Fent Poble, s’ha declarat orgullosa que una agrupació d’electors hagi obtingut representació al Consell Comarcal del Bages.

Josep Joan Roda Rubio, d’En Comú Podem, ha anunciat que s’abstindria a la votació i ha desitjat que el nou govern estigui atent a les necessitats de la comarca, amb vocació de servei públic.

Per la seva banda, Joan Carles Lluch de la Torre, del PDCAT (Ara Pacte Local), ha anunciat el seu suport al candidat Hernàndez i ha reconegut la feina que es fa des del Consell Comarcal perquè, ha dit, “l’he pogut veure de prop des del meu municipi”.

Després ha intervingut Jordi Trapé Ubeda, en representació la CUP, que ha afirmat que esperen una legislatura constructiva i ha afirmat que el Consell Comarcal “ha de ser el pal de paller per encarar un futur conjunt com a comarca”.

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya ha pres la paraula Albert Coberó Aymerich, que ha presentat la seva candidatura a presidir l’ens i ha afirmat que “el govern pot comptar amb nosaltres per tot allò que impliqui millores per al territori”.

Lluïsa Tulleuda Lari, de Junts per Catalunya, ha posat en valor la capacitat d’entesa que hi ha hagut amb ERC i ha dit que és important “sumar esforços en benefici dels drets dels ciutadans”.

Sílvia Tardà Serrano ha parlat en nom d’ERC per presentar la candidatura d’Eloi Hernàndez com a president, i ha dit que es tracta d’una proposta de govern sòlid i plural, representatiu dels vots que van emetre els bagencs i bagenques a les darreres eleccions municipals. D’Eloi Hernàndez ha destacat que és una persona compromesa amb el territori i amb Catalunya, polivalent i polifacètica, coneixedor de la comarca i del seu potencial”.

image_pdfExporta a PDF