El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages participarà activament als col·loquis previstos en el marc de la programació de l’obra de teatre Només una vegada que es podrà veure al territori en el marc dels actes amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Les sessions estaran conduïdes per professionals del SIAD i tindran lloc al finalitzar l’obra amb la voluntat de generar debat i compartir experiències. L’obra s’ha presentat aquesta setmana al Teatre Kursaal de Manresa i ha comptat amb la participació de la consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán i Claret.

 

Tres representacions

L’obra de teatre Només una vegada de la dramaturga Marta Buchaca serà representada pel grup de Teatre de l’ACR de Fals i es podrà veure al Teatre Kursaal de Manresa (24 de novembre a les 19 hores), a l’Ateneu La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada (27 de novembre a les 20.00 hores ) i al Convent de Santpedor (28 de novembre a les 18.30 hores).

 

Sinopsi

A Només una vegada en Pau és novel·lista i l’Eva, editora. Són parella des de fa anys. Un dia ell li va pegar i una amiga va denunciar l’agressió. Només va ser una vegada. Ara cap dels dos té ganes de parlar-ne, però no tindran més remei que fer una teràpia obligatòria amb una psicòloga dels serveis socials. Amb aquesta obra, la dramaturga Marta Buchaca s’enfronta al drama dels maltractaments de gènere, amb una obra en què el drama i la comèdia es confonen per reflexionar sobre les dificultats de comunicació en una societat en què les tensions de gènere es barregen massa sovint amb els comportaments violents. Maria Vega, Carolina de Pobes i Carles Castro són els actors protagonitzen aquesta producció del Grup de Teatre de l’ACR de Fals, que va estrenar l’obra poc abans de l’inici de la pandèmia, sota la direcció de Francesc Parcerisas.

image_pdfExporta a PDF