Aquest mes de juny el Servei Especialitzat d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Bages de l’Àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages ha acabat dues formacions impartides des del mes d’abril. En primer lloc, s’ha realitzat un grup de capacitació parental per a pares i mares en situació de risc greu amb infants de 0 a 3 anys. Han participat pares i mares atesos des del SEAIA i les educadores del servei han dinamitzat el grup plantejant aspectes per millorar les habilitats de criança, en temes com l’alimentació, els hàbits, la relació afectiva i l’atenció emocional.

 

Per altra banda, s’ha fet formació per a famílies que atenen infants de la mateixa família tutelats per l’administració i amb la mesura d’acolliment en família extensa. Són nuclis de persones que assumeixen la responsabilitat de la criança dels infants durant el temps que no poden viure amb els seus progenitors. S’ha posat l’accent en l’especificitat que comporta la criança des de l’acolliment i les necessitats i respostes específiques que tenen els infants i adolescents.

 

Valoració positiva

La consellera de l’Àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Lluïsa Tulleuda Lari, destaca “la satisfacció dels participants en els dos grups de treball aquest darrer trimestre que tindrà continuïtat a través dels grups de suport i que ens empeny a plantejar noves formacions de cara als pròxims mesos”.

image_pdfExporta a PDF