Adreçat al conjunt de professionals de Serveis Socials dels Ajuntaments i de les pròpies dones usuàries

El Consell Comarcal del Bages reforça el suport telefònic del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) per donar resposta a l’actual situació de confinament provocada pel coronavirus. L’atenció telefònica del SIAD s’adreça als professionals de Serveis Socials dels Ajuntaments i també a les dones usuàries que poden ser famílies monoparentals o persones grans que viuen soles, entre d’altres, a les quals se’ls ofereix el servei de contenció psicològica i d’assessorament legal.

Les professionals del SIAD resolen aquelles qüestions en què sigui necessari un suport i l’acompanyament psicològic o bé un assessorament legal. A través del telèfon es faciliten recomanacions sobre com afrontar una situació difícil per a tothom i, especialment, per a les persones en situació de vulnerabilitat que valoren positivament comptar amb aquesta atenció.

Situació difícil

Els períodes de quarantena solen ser una experiència que pot ocasionar sensacions, sentiments i emocions desagradables en les persones. El confinament comporta circumstàncies que provoquen la separació de persones estimades, pèrdues de llibertat, incertesa sobre l’estat de la pandèmia, etc. Degut a tot això poden aparèixer símptomes psicològics com estrès, baix estat d’ànim, irritabilitat, ira, esgotament emocional, ansietat, insomni, pensaments negatius, etc. Per a tots aquests motius i per donar resposta a la situació actual el SIAD reforça el servei telefònic.

image_pdfExporta a PDF