El Consell Comarcal del Bages proposa una campanya per afavorir la igualtat en l’àmbit de la infància coincidint amb les festes de Nadal. Aquestes festes, regala igualat és el lema d’una iniciativa del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) que promou que es regalin joguines variades a tots els infants. El SIAD recorda que cada vegada hi ha més oferta de jocs i joguines sense estigmes i que promouen uns valors educatius.

 

Esforç de pares i mares

La campanya planteja que pares i mares facin un esforç abans de comprar les joguines de Nadal i reflexionin sobre si allò que tenen pensat s’adequa a l’edat de l’infant, si la desitja, si afavoreix la cooperació o les actituds violentes o si reprodueix estereotips sexistes, per exemple. El SIAD proposa que les famílies no limitin els infants, sinó que permetin que nens i nenes gaudeixin indistintament de tot tipus de joguines i que, en conseqüència, tinguin l’oportunitat de desplegar totes les seves potencialitats.

 

La campanya planteja que el joc és molt important en el desenvolupament dels infants i una activitat bàsica en la seva vida. Per mitjà del joc, l’infant explora i interpreta el món que l’envolta. Així, els regals esdevenen elements socialitzadors, a partir dels quals s’aprenen rols i s’estimulen actituds. S’apunta la importància que val la pena pensar bé què regalem, perquè és una inversió de futur.

image_pdfExporta a PDF