El sector turístic del Bages ha compartit resultats i reptes a la seva jornada anual que s’ha celebrat avui al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa, amb la participació d’una vuitantena de persones representants d’empreses del sector turístic, entitats i administracions vinculades amb el turisme. Durant la jornada s’ha pogut fer visible tot el què s’ha avançat els darrers anys a nivell turístic i enfocar els objectius de futur del Bages com a destinació turística.

 

En el marc de l’acte, s’han donat a conèixer dades de l’activitat turística a la comarca. En els primers nou mesos de l’any destaca un augment de l’11% pel que fa a les pernoctacions i una major desestacionalització de l’activitat. Són dos elements que han estat valorats com a molt positius perquè accentuen una tendència creixent pel que fa a les nits que passen els visitants al Bages i també pel repartiment de l’activitat més enllà dels mesos d’estiu.

 

Bages Turisme hi ha presentat com a principals fites d’enguany la coordinació amb tots els agents del territori, la creació del relat de la destinació, l’estructuració de rutes per posar en valor el patrimoni cultural de la comarca, l’estructuració i difusió de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages i l’estructuració i promoció de l’oferta de turisme de reunions. De cara al futur, es plantegen els reptes d’aconseguir que el turisme sigui generador de riquesa i qualitat de vida per als ciutadans del territori, fer que els propis bagencs facin de prescriptors de la comarca, ampliar les aliances entre els agents del sector, millorar l’obtenció de dades relatives a l’activitat turística, continuar apostant pel màrqueting digital com a eina de promoció i consolidar el producte del turisme de reunions.

 

A més de les fites aconseguides i els objectius generals a nivell de comarca, també s’han presentat els més específics dels atractius turístics que reben més persones visitants: Manresa, Montserrat, Cardona, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Mura i Talamanca, Món Sant Benet, la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages i Bages Impuls.

 

La jornada ha començat amb la benvinguda institucional a càrrec del president del Consell Comarcal del Bages i de Bages Turisme, Eloi Hernàndez Mosella, i del tinent d’alcalde d’Empresa, Turisme i Coneixement de l’Ajuntament de Manresa, Joan Vila Marta. Hernàndez ha destacat “l’oportunitat que suposa l’any vinent poder revalidar el segell del Geoparc per part de la UNESCO i potenciar el nostre compromís cap a un turisme responsable, sostenible i ètic que sigui també una eina de desenvolupament i riquesa per a la comarca”. Per a Bages Turisme és fonamental “reconèixer tots aquells projectes turístics que es desenvolupen a la comarca i que configuren un territori que és rural, autèntic, tranquil, que sorprèn i que està impregnat de cultura, respecte per l’entorn, les tradicions i la gent que hi viu”, ha afegit Eloi Hernàndez Mosella. El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Eduard Mata Riu, ha posat de manifest que “el Bages és una destinació turística que creix i que té en el Geoparc, la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, el producte local i la seva riquesa natural, cultural i patrimonial elements que el fan una destinació cada cop més ben posicionada. Joan Vila Marta ha apuntat l’impacte de la commemoració del 500 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa “que ens ha ajudat a situar-nos i tenir la certesa que efectivament tenim elements per ser visitats i valorats”.

 

El cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font i Urgell, ha aportat dades del Bages en el context turístic de la província de Barcelona. Seguidament, la directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech i Tomàs, ha fet una ponència sobre el compromís del Govern de la Generalitat de fer realitat “un nou model de turisme responsable des del punt de vists ambiental, socialment just, equilibrat territorialment i innovador”. La cloenda institucional ha anat a càrrec de la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido Tinta.

 

Sobre Bages Turisme

Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premissa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre amb respecte amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.

image_pdfExporta a PDF