El Consell Comarcal del Bages organitza aquest divendres una taula rodona al voltant de les dificultats del relleu en el sector agrari amb la participació de pagesia que està a punt de jubilar-se i nova pagesia que ja s’ha incorporat i que està fent el procés per incorporar-se. La jornada es farà a Castellnou de Bages de 10 a 1 del matí. Les persones interessades poden inscriure’s gratuïtament al formulari https://ja.cat/bDKJY

 

Traspassar un negoci agrari té unes particularitats inherents a l’activitat que estan relacionades amb la tinença de la terra, la vinculació amb l’habitatge i sovint també amb la història familiar. Quan les terres són de propietat i la família no troba ningú de confiança a qui cedir-les en lloguer, el traspàs pot ser molt difícil i les terres poden quedar en desús. Per altra banda, persones joves, interessades en començar una activitat agrària, poden trobar-se en dificultats per accedir a terres de lloguer si no són del sector. En el marc de la jornada, organitzada pel Consell Comarcal del Bages, intervindran pagesos que estan a punt de jubilar-se per entendre com estan gestionant la finalització de la seva activitat i com està sent el procés de traspàs a altres pagesos o pageses. També hi tindrà veu la jove pagesia que està prenent el relleu i que exposarà amb quins esculls s’ha trobat i com creu que es podria facilitar la incorporació a l’activitat pagesa. Tots plegats debatran sobre aquest repte del sector primari i quina funció pot fer la nova entitat Xarxa pel Relleu Agrari.

 

Bages TTT
Aquesta jornada s’emmarca en el projecte d’àmbit comarcal Bages. Treball, Talent i Tecnologia 2021-2022. Compta amb la col.laboració de 28 municipis, l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, i està finançat per la Diputació de Barcelona.

 

Informació i contacte 

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, entitat col·laboradora del Consell Comarcal del Bages per a l’organització d’aquestes jornades: [email protected] 938 787 035 / 672 337 305.

image_pdfExporta a PDF