5 pimes i microempreses del sector agroalimentari del territori han participat enguany al programa “T’acompanyem per créixer”, impulsat pel Rebost del Bages i que s’emmarca en en Pla Estratègic i Operatiu de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. Les empreses participants són Cal Pepitu (productors de carn i embotits), Caves Artium (del sector del vi), L’Horta que Brota (productors agraris), Mel Cal Fuster i un projecte de ramaderia d’ovelles i cabres de Míriam Ramírez. Totes cinc van iniciar el programa el 2019, any durant el qual van rebre assessorament i una proposta d’accions per portar a terme durant el 2020. Durant aquest any, el programa les ha acompanyat en la implementació d’aquestes accions, que en algun cas han hagut de ser reformulades per donar resposta a la crisi de la Covid19.

El principal repte d’aquesta edició del programa ha estat ajudar les empreses a adaptar-se a la nova situació provocada per la pandèmia i que les ha afectat de manera molt directa, per exemple per la pèrdua de comandes del sector de la restauració. Per això, s’ha treballat conjuntament amb elles en el disseny d’accions personalitzades per potenciar la venda directa, i relacionat amb això, la incorporació d’eines digitals tant pel que fa a la gestió com a la difusió (web, botigues online, aplicacions, …). També hi ha hagut empreses que, gràcies a aquest assessorament, han ampliat instal·lacions i incrementat la seva producció. Totes les empreses es mostren satisfetes amb els resultats obtinguts i manifesten que se senten més preparades per continuar avançant i fins i tot reorientant el seu negoci.

“T’acompanyem per créixer” és un programa adreçat a pimes i microempreses del sector agroalimentari, que ofereix assessorament i acompanyament per ajudar-les a créixer i consolidar el seu model de negoci. Es preveu que a inicis del 2021 s’obri una nova convocatòria del programa per tal que s’hi apuntin noves empreses que vulguin rebre aquest suport especialitzat.

image_pdfExporta a PDF