Navàs ha acollit la trobada comarcal d’aquesta iniciativa del Consell Comarcal per fomentar la cohesió social a diversos municipis, en el qual hi han participat 60 persones.

Després de realitzar activitats a Sant Joan de Vilatorrada, Navàs, Sallent, Navarcles i Sant Fruitós de Bages, el projecte Vincles per la Diversitat va posar el punt i final amb una trobada comarcal a Navàs on hi van participar 60 persones de diversos orígens, edats, diversitats funcionals, orientació i identitats sexuals, etc. El projecte Vincles, impulsat pel Consell Comarcal del Bages i dinamitzat per l’Institut Diversitas, ha ofert a la ciutadania una experiència positiva de convivència en la diversitat a través de diversos tallers i activitats per promoure el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat, la col·laboració i la cohesió.

La trobada comarcal va suposar la culminació de totes les activitats realitzades durant l’any, fet pel qual es van projectar els vídeos de resum de cada taller realitzat als municipis. Els assistents també van compartir l’experiència viscuda aleshores i com els ha canviat la percepció dels seus veïns i veïnes d’aleshores ençà. El conseller de l’Àrea d’Acció Social, Albert Marañón, ha explicat que «el Vincles ha aconseguit treballar la diversitat no des d’una vessant teòrica, sinó cara a cara amb les persones, aconseguint crear i enfortir llaços entre veïns i veïnes diversos d’un mateix poble, per fer vida en comú».

Les valoracions de les persones que van assistir als tallers de cada municipi van ser extraordinàriament positives, ja que totes coincidien en que havien descobert veïns i veïnes que fins ara els eren invisibles per motius culturals i socials. A més, els assistents afirmaven que els havien caigut molts prejudicis i que s’haurien de realitzar més projectes com el Vincles. En la trobada comarcal, el conseller va lliurar un certificat per a cada persona assistent com a reconeixement de la seva implicació en el projecte. També es van realitzar dinàmiques pràctiques per enfortir els lligams entre totes les persones i, finalment, es va realitzar un piscolabis de germanor.

image_pdfExporta a PDF