Bages Turisme ha celebrat la primera reunió d’aquest mandat 2023-2027, una trobada que ha servit per donar la benvinguda als nous regidors responsables de Turisme dels municipis de la comarca, presentar al nou conseller comarcal de Turisme i explicar el detall de les actuacions dutes a terme i pendents de realitzar d’enguany. Bages Turisme és l’ens encarregat d’impulsar el Bages com a destinació turística sota el lideratge del Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa. El seu plenari l’integren tots els municipis de la comarca i representants dels agents privats del sector turístic a través de l’entitat Bages Impuls. En el proper plenari de Bages Turisme s’hauran d’aprovar les actuacions pel proper any, d’aquí la importància d’explicar als nous equips tot el que s’ha fet fins ara.

Enguany Bages Turisme ha començat a desplegar el seu nou pla estratègic, que defineix el posicionament turístic de la comarca i marca les línies estratègiques, objectius i accions per impulsar el turisme a la comarca fins l’any 2027. El document es va elaborar conjuntament amb tots els agents turístics i ha de servir per treballar de manera coordinada i amb un objectiu comú. En aquesta primera reunió, on hi havia moltes cares noves, es va fer una breu explicació del contingut del pla i de la importància d’alinear les polítiques turítiques de la comarca amb les dels municipis.

A més, també es van exposar les prioritats que dicta el pla estratègic, entre les quals hi ha la consolidació del turisme d’esdeveniments (MICE) i de l’enoturisme a través de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, l’estructuració de nous productes turístics centrats en el cicloturisme cultural, el turisme rural i la gastronomia, la promoció a través del màrqueting digital, la recopilació de dades per a una millor presa de decisions, l’impuls de la col·laboració de Bages Turisme amb altres entitats i la cerca de subvencions per millorar les infraestructures turístiques.

A la reunió es van presentar dues eines que Bages Turisme posa a l’abast dels municipis: una guia de serveis per a alcaldes i regidors per tal de poder explicar millor tots aquells serveis que ofereix Bages Turisme als municipis de la comarca (principalment serveis de promoció turística de la destinació en canals propis, carpes, fotografies, fulleteria i suport tècnic) i una guia de recomanacions per a l’impuls del turisme a la comarca, amb argumentari i consells pràctics perquè els municipis puguin tirar endavant accions en el dia a dia municipal per constribuir al posicionament del Bages com a destinació turística. Destaca la importància d’inventariar, protegir, restaurar i conservar el patrimoni de pedra seca per tal de poder propiciar la creació de productes turístics, treballar en la senyalització de camins amb una imatge i estructura homogènia i també recomanacions per donar un enfocament turístic a alguns esdeveniments i fires de la comarca.

Eduard Mata, conseller comarcal de Turisme, ha valorat molt positivament aquesta primera reunió del Plenari i ha constatat “la voluntat de tots els agents, tant públics com privats, de treballar perquè el Bages esdevingui una destinació turística sostenible i de qualitat”. Eloi Hernàndez, president de Bages Turisme, creu que “la feina feta aquests darrers anys ha estat molt important i ara cal consolidar-la i anar un pas més enllà”.

image_pdfExporta a PDF