“Al mercat ens portem l’oli” és el lema de la trobada que tindrà lloc aquest dissabte 24 de març al matí.

Els olis seran els grans protagonistes aquest dissabte al matí al mercat de Puigmercadal de Manresa, on es durà a terme la presentació de la Taula de l’Oli del Bages, una plataforma impulsada pel Rebost del Bages amb l’objectiu de promoure i posar en valor les varietats locals i els productors d’oli de la comarca. La presentació s’emmarca en una jornada que, amb el lema “Al mercat ens portem l’oli”, inclourà tastos i degustacions, així com receptes a base d’olis fetes per paradistes del mercat.

L’activitat al Puigmercadal començarà a partir de les 11h. Alguns dels productors vinculats a la Taula presentaran els seus productes, i hi haurà dos tastos d’oli: un a les 11:30h, i l’altre a les 12:30h. L’assistència és gratuïta, però per assegurar la plaça cal inscriure’s omplint aquest formulari. Paral·lelament, a totes les parades del mercat es podran fer degustacions gratuïtes, i els paradistes oferiran plats elaborats amb olis de productors de la comarca. D’altra banda, durant tota la setmana vinent es podrà comprar oli dels productors locals a les parades del mercat.

Aquesta jornada està organitzada per l’Ajuntament de Manresa, que gestiona el Mercat de Puigmercadal, juntament amb Mengem Bages i el Rebost del Bages, del Consell Comarcal del Bages. L’objectiu és difondre i donar a conèixer la singularitat dels olis del Bages i posar en valor la tasca de la Taula de l’Oli. Productors de la comarca com el celler Collbaix, Abadal, l’Obaga de l’Agneta, Olis Migjorn i Oller del Mas seran presents a la jornada. A més, el conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal, Josep Canals, i el regidor d’Entorn Natural de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, hi assistiran a partir de les 11:30 h, aproximadament.

La Taula de l’Oli del Bages

Diversos productors del Bages estan fent esforços els darrers anys per tal de recuperar el cultiu de l’olivera, de llarga tradició a la comarca, i en especial de les varietats autòctones, com la Corbella, la verdal de Manresa i la Vera, entre d’altres. En aquest marc, la Taula de l’Oli és una plataforma impulsada pel Rebost del Bages per promocionar la producció i les varietats locals d’olis, definir paràmetres de qualitat i situar el Bages com una destinació oleoturística de referència. Formen part d’aquesta Taula una dotzena de productors i és oberta a d’altres que vulguin adherir-s’hi.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF