El Geoparc de la Catalunya Central ha renovat totalment la seva web per apropar-se al gran públic d’una manera més atractiva i entenedora. La nova web, que conserva l’adreça www.geoparc.cat, ha actualitzat els continguts i ofereix informació de qualitat sobre la geologia del territori però també sobre les diferents activitats turístiques que s’hi poden fer. En aquest sentit, la voluntat ha estat la de combinar el rigor científic amb la divulgació de l’oferta turística del territori del Geoparc i de les empreses que hi estan adherides a través del programa Biosphere.

El nou web del Geoparc s’estructura en diferents apartats, que són “El Geoparc”, on s’explica com és el territori del Geoparc, la seva història i el seu entorn natural; “Patrimoni geològic i miner”, amb informació sobre la història geològica del territori, les roques del Geoparc i els punts d’interès geològic i miner; “Geoturisme”, on es pot conèixer l’oferta turística del Geoparc, tant la genèrica com la que ofereixen les empreses col·laboradores; “Educació i recerca”, un apartat dedicat a donar a conèixer la tasca educativa que es porta a terme des del Geoparc i que inclou un repositori de material de consulta sobre geologia i patrimoni geològic; “Sobre nosaltres”, que explica l’estructura organitzativa i institucional del Geoparc; i “Unesco”, on es parla de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco, dels seus objectius i valors, i de les diferents xarxes de Geoparcs (mundial, europea, estatal), que treballen de manera conjunta per posar en valor el patrimoni geològic dels seus territoris.
La nova web del Geoparc també fa un esforç per començar a difondre una part del patrimoni geològic del territori que fins ara havia quedat més en segon terme, després que l’any 2019 es fes un inventari de tots els punts d’interès. Agustí Comas, president del Geoparc, afirma que la renovació de la web del Geoparc suposa un pas endavant en l’estratègia de divulgació i comunicació del Geoparc, un projecte central en la proposta turística de la comarca del Bages. Comas afegeix que la web “vol esdevenir una eina de consulta habitual tant per aquelles persones interessades en la geologia com per als que vulguin conèixer la Catalunya Central a partir d’un apropament al seu entorn natural, històric i geològic, i amb una proposta turística basada en la sostenibilitat”.

La web, que ara està en català, es traduïrà també al castellà i a l’anglès.

image_pdfExporta a PDF