El conseller Rull els ha informat aquest matí que les bonificacions a la C16 s’amplien fins a Santa Anna

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha informat aquest matí en una reunió amb el Consorci Viari que les bonificacions de la C16 –que es van activar a principis d’any- s’ampliaran també fins a la sortida de Santa Anna. Malgrat aquest nou pas endavant, que el Consorci valora molt positivament, l’ens ha demanat al govern català que faci un estudi econòmic del cost que suposaria ampliar les bonificacions a totes les franges horàries per valorar si es pot assumir.

Amb l’ampliació de les bonificacions anunciada avui, tots els vehicles que entrin o surtin a Santa Anna tindran les mateixes bonificacions que en els altres punts: 100% de gratuïtat en les hores bonificades en els trams entre el nord del Bages i Sant Vicenç i 50% de descompte en els trajectes en direcció a Terrassa.

Davant d’aquest escenari, el Consorci Viari demana fer una aposta encara més ferma per la gratuïtat del peatge ampliant la bonificació a totes les hores del dia.

En la reunió amb el conseller Rull hi han participat diversos representants del Consorci Viari, el president del Consell d’Alcaldes del Bages, els presidents dels Consells Comarcals del Bages, Berguedà i Solsonès, representants de la delegació de govern a la Catalunya Central, i diputats del territori.

Altres temes que s’han posat sobre la taula han estat la millora del transport públic i de la xarxa ferroviària, així com la conveniència de continuar treballant per aconseguir el desdoblament de la C-55 ja que, preveient un futur desenvolupament econòmic del territori, caldrà donar resposta al flux de trànsit intern al Bages, independentment del transvasament que hi pugui haver cap a l’autopista en cas d’augment de les bonificacions.

image_pdfExporta a PDF