L’Escola d’Enoturisme de Catalunya està organitzant des del mes de febrer i de manera telemàtica les sessions dels Fòrums territorials d’Enoturisme, que s’emmarquen en l’estudi de necessitats formatives per a detectar quines són les activitats i accions que el territori català detecta com a prioritàries per al futur del sector enoturístic català. En el cas del Pla de Bages, Bages Turisme i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages hi presentaran també la nova Ruta del vi de la DO Pla de Bages amb l’objectiu de donar-la a conèixer als agents enoturístics del territori. El fòrum virtual serà el proper dilluns 22 de març de 10h a 12:30h, on hi estan convidats els cellers de la DO Pla de Bages i també restaurants, botigues de vins, allotjaments i empreses de serveis turístics que apostin per l’enoturisme i vulguin adherir-se a la ruta del vi de la DO Pla de Bages.

L’objectiu del fòrum és:
• Presentar la Ruta del vi de la DO Pla de Bages als agents del sector turístic que tinguin interès per a esdevenir-ne membres.
• Aprofundir en les dades recollides en les entrevistes que s’han fet amb experts i amb l’enquesta en línia del territori i les dades respecte el global de país.
• Intercanviar opinions i focalitzar en els aspectes més rellevants de cada territori, amb la participació dels cellers, cooperatives, restaurants, botigues de vins, allotjament i empreses de serveis turístics.

La sessió es farà a través de la plataforma Zoom i la inscripció per assistir al fòrum és a través d’aquest Link d’inscripció.

A partir del 24 de febrer i durant tot el mes de març han tingut lloc, de manera telemàtica, les sessions dels Fòrums territorials d’Enoturisme, que s’emmarquen en l’estudi de necessitats formatives per a detectar quines són les activitats i accions que el territori català detecta com a prioritàries per al futur del sector enoturístic català. A través dels grups de treball dissenyats per a cada territori enoturístic, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya inicia les actuacions territorials que permetran conèixer de primera mà les realitats empresarials dels actors de cada territori i les necessitats de formació que aquests identifiquen. L’estudi de la Diagnosi de les necessitats formatives de l’Enoturisme a Catalunya que impulsa l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a través de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la convocatòria de Programes de Suport al Desenvolupament Local arriba a cada territori amb la realització de Fòrums territorials localitzats al voltant de cada ruta.

Fins ara a l’estudi s’han realitzat entrevistes a experts del sector, ha incorporat els resultats d’una passació d’enquesta específica per activitat empresarial i relació amb l’Enoturisme i amb la integració d’aquest resultat, ens apropem a cada territori vinculat a una ruta vitivinícola per a realitzar uns Fòrums territorials.

Objetiu dels Fòrums

L’objectiu principal dels Fòrums és que els actors puguin valorar els resultats del fet fins ara des de la seva visió, i sobretot per conèixer i contrastar quina és la seva realitat empresarial, què troben a faltar al territori des d’un punt de vista del desenvolupament enoturístic del mateix i en quina mesura la formació els pot ajudar a avançar, a capitalitzar experiència i a preparar-se pels anys vinents.

La finalitat d’aquest treball és disposar d’una informació de base sòlida de la situació de les empreses i els seus plans de desenvolupament empresarial, que ens permeti per millorar l’encaix de l’oferta formativa del sector amb les necessitats dels cellers i els operadors de turisme dels territoris que volen ser enoturístics. Així, s’analitzarà la realitat del sector a Catalunya, s’identificaran els reptes de present i de futur que es plantegen, quines implicacions tenen en l’àmbit de competències dels professionals del sector i, finalment, quines són les necessitats formatives que se’n deriven i fins a quin punt l’oferta formativa actual s’hi ajusta i què és el que caldria prioritzar.

L’estudi que involucra tots els actors de l’enoturisme a Catalunya, a través d’aquest grup motor que anirà fent el seguiment, contrast i validació de resultats (del qual formen part l’INCAVI, l’INNOVI, les patronals l’AVC, l’AECAVA, l’ACAVE, les diferents Rutes enoturístiques i altres interlocutors de l’enoturisme al territori), a través del contacte amb totes les DO de Catalunya i del treball de camp que es durà terme entre cellers i operadors turístics de les diferents zones d’influència enoturística.

image_pdfExporta a PDF