Les piscines municipals de Sant Fruitós de Bages han estat l’escenari aquest matí de la presentació de la campanya Cossos diversos que promou el Consell Comarcal del Bages per fomentar uns vestidors inclusius i segurs. La iniciativa defensa que totes les persones, independentment del seu cos, se sentin còmodes en el moment de canviar-se als vestidors dels equipaments públics de la comarca. La campanya compta amb tres cartells il·lustratius en què es defensa aquesta diversitat de cossos.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, ha explicat que “és bàsic que totes les persones se sentin segures i còmodes en el moment de canviar-se en aquests espais. Cal entendre que tothom té el seu cos, que és divers i hem d’evitar que ningú se senti jutjat”. El Consell Comarcal del Bages ha editat prop de 500 cartells que es posaran a disposició de tots els ajuntaments de la comarca amb la voluntat que es puguin distribuir als accessos dels espais de vestidors de tots els equipaments públics.

 

El context

La iniciativa Cossos diversos s’emmarca en la jornada del 28 de juny, Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI+, i també en la campanya promoguda des del mateix Consell Comarcal del Bages Més esport, menys límits que promou la pràctica esportiva sense distincions.

image_pdfExporta a PDF