En matèria d’educació s’incorporen vetlladors per a les escoles a l’hora del menjador i pel que fa als serveis socials bàsics es potencia la inclusió i es reforça l’atenció a les dones en situació de violència

En el marc del consell d’alcaldes celebrat aquest dimecres el Consell Comarcal del Bages ha presentat els números del pressupost per a l’exercici vinent. Per al 2020 l’ens comarcal sotmetrà a aprovació en el marc del proper ple del 25 de novembre un pressupost de 14.671.884 euros, una xifra un 4,8% superior al pressupost de 2019. Pel que fa als detalls dels números, el Consell reforça la partida per a l’àrea d’Educació, amb la contractació de vetlladors per a les escoles en horari de menjador. Pel que fa a Serveis Socials Bàsics, es promouen les àrees d’inclusió amb nous dinamitzadors cívics per a l’emancipació juvenil i de dona i LGBI prioritzant un sistema de resposta urgent per a dones en situació de violència.

Suport als municipis

El pressupost, que ha estat presentat pel conseller de Recursos Humans, Serveis Financers i Administració Electrònica, Jordi Palma, també amplia els serveis de suport als municipis. En aquest sentit, es potenciaran els serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria i informàtica i es vol promoure l’Oficina d’Habitatge per ajudar a consensuar polítiques d’habitatge a nivell comarcal.

 

 

 

Estabilitat pressupostària

Pel que fa a la liquidació de 2018, el pressupost contempla un romanent positiu d’1,7 milions d’euros en què es compleix la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària.

 

Pla Industrial del Bages

La trobada dels alcaldes també ha permès explicar els detalls del Pla Industrial del Bages per part d’Eurecat promogut pel propi Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa i que continua avançant. Els alcaldes han conegut els detalls del projecte que proposa coordinar les polítiques industrials al territori, cercar la col·laboració público-privada, potenciar la indústria 4.0 i cercar també la participació de les universitats i la ciutadania. La consellera de Desenvolupament Comarcal, Marta Viladés, ha explicat les accions que es porten a terme des del Consell Comarcal.

 

Codi de conducta

Finalment, en el marc del Consell d’Alcaldes s’han donat detalls del Codi de Conducta dels Alts Càrrec del Consell Comarcal del Bages, en què es pretén fer un pas endavant en matèria de transparència i participació. El codi s’aprovarà en el marc del proper ple de novembre. En l’actualitat, el Consell està adoptant noves mesures de transparència i proposa que els ajuntaments també treballin en aquest sentit per complir la Llei de Transparència aprovada pel Parlament de Catalunya.

image_pdfExporta a PDF