El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages coneix les ajudes per fomentar la continuïtat de les activitats econòmiques afectades per la Covid-19

El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages telemàtic ha estat informat aquest dimecres del paquet d’ajudes de 450.000 euros per a professionals, microempreses i cooperatives del territori que s’hagin vist afectats per la Covid-19 que té a punt el Consell Comarcal del Bages. L’import de la subvenció serà igual per a totes les persones beneficiàries i tindrà un import mínim de 300 euros i un màxim de 1.000 euros fins a un màxim de 1.500 persones. L’objectiu és facilitar, en la mesura del possible, la continuïtat de l’activitat econòmica del territori a partir del moment en què el teixit empresarial afronti l’obertura dels seus establiments.

Persones beneficiàries

Es podran acollir a aquestes ajudes professionals autònoms, microempreses amb un màxim de sis persones treballadores, cooperatives amb el mateix nombre màxim de persones treballadores corresponents a un ampli ventall d’activitats (comerç, restauració, educació, cultura, habitatge, activitat física, estètica, oci, etc). Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages a finals de maig. El termini de presentació serà d’un mes aproximadament. En paral·lel, les alcaldesses i alcaldes també han plantejat recuperar una nova convocatòria del projecte Rubik que promou la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.

 

Informació de les masies

En paral·lel, en el marc del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages s’ha detallat el conveni de col·laboració amb el departament d’Interior de la Generalitat per a la implantació al Bages de la codificació comuna de les masies al Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya.  L’objectiu és identificar i comunicar millor la ubicació d’aquestes edificacions en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències.

image_pdfExporta a PDF