El Consell Comarcal del Bages va continuar potenciant durant l’any passat la construcció de grups de suport emocional per a dones migrades i el coneixement de la llengua i l’entorn i la vinculació amb els seus municipis. Un total de 78 dones d’Avinyó, Balsareny, Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar van participar del projecte d’acollida especialitzada del Consell Comarcal del Bages que va tenir lloc entre els mesos de setembre i desembre en un espai d’alfabetització en llengua catalana.

 

En paral·lel, entre els mesos d’abril i desembre un total de 402 persones van ser ateses per les tècniques del Servei de Primera Acollida Descentralitzada del Consell Comarcal del Bages, que ha programat cursos de primera acollida. En aquestes sessions s’han completat diferents mòduls que han tractat aspectes relacionats amb la llengua catalana, el món laboral, l’entorn i la prevenció de les violències masclistes. Aquest darrer mòdul és fruit de la col·laboració del Servei d’Inclusió Social i Convivència i el SIAD del Consell Comarcal del Bages.

 

La consellera de Serveis Socials d’Atenció Especialitzada, Lluïsa Tulleuda Lari, destaca “la importància d’oferir una xarxa de suport i promoure el coneixement de l’entorn i de la llengua catalana entre les persones nouvingudes per facilitar la seva integració”.

 

Més cursos

Els cursos del Servei de Primera Acollida continuen aquest primer trimestre d’any  amb diferents mòduls de llengua catalana i coneixement de l’entorn a Sallent, Navarcles, Navàs i Sant Vicenç de Castellet.

image_pdfExporta a PDF