Les sessions a través d’internet faran difusió de l’emergència climàtica, ajudaran a entendre la factura elèctrica, tractaran el fenomen de l’autoconsum, plantejaran mesures d’estalvi i analitzaran el cotxe elèctric

El Consell Comarcal del Bages proposa al conjunt de la ciutadania participar a la Setmana de l’Energia 2020 que tindrà lloc a partir del 8 de juny tot programant un seguit de webinars amb consells pràctics per estalviar des de casa. L’estalvi i l’eficiència energètica són conceptes que estan d’actualitat i preocupen el conjunt de la ciutadania. A més, davant el context actual en què l’ús de les TIC permet una comunicació directe a distància s’han programat xerrades online obertes al públic en general. En el marc dels webinars gratuïts, promoguts per l’Agència de l’Energia del Bages, es tractaran aspectes com l’emergència climàtica, es donaran les claus per entendre les factures elèctriques, es donaran consells per estalviar a la factura de la llum, s’explicarà què és l’autoconsum fotovoltaic i, finalment, hi haurà una sessió dedicada al cotxe elèctric.

A través de YouTube

Els webinars tindran lloc a través del canal de YouTube del Consell Comarcal del Bages, es podran seguir del 8 al 12 de juny a les 5 de la tarda i les inscripcions s’han a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/kwgW2hMPL4PjkoLg9. El cicle de ponències es realitzarà gràcies al suport tècnic de la Diputació de Barcelona i anirà a càrrec de Manel Rivero, expert en divulgació energètica.

Cinc sessions

Emergència climàtica, transició energètica…i jo què puc fer-hi?

Data: dilluns 8 de juny. Horari: 17h.

S’exposarà el marc general en matèria d’energia i canvi climàtic, així com les principals accions que estan a l’abast de tothom per tal de fer front a l’emergència climàtica.

És hora de posar llum a la teva factura elèctrica

Data: dimarts 9 de juny. Horari: 17h

S’explicarà com accedir a les dades de consum elèctric dels comptadors intel·ligents, amb la finalitat de dur a terme accions que permetin estalviar energia i diners.

3 passos per estalviar a la teva factura de la llum

Data: dimecres 10 de juny. Horari: 17h

S’ensenyarà com dur a terme 3 canvis senzills en la contractació elèctrica per a que qualsevol pugui realitzar-los i que això li permeti reduir l’import de la seva factura de la llum.

Autoconsum, plaques solars…de què estem parlant?

Data: dijous 11 de juny. Horari: 17h

El preu de les instal·lacions de plaques solars, que s’ha reduït dràsticament en els últims anys, i una legislació que facilita aquest tipus d’instal·lacions, fan que generar-se la teva pròpia electricitat ja sigui una alternativa molt viable per a la majoria d’habitatges.

Ha arribat l’hora de comprar un cotxe elèctric (o no)!

Data: divendres 12 de juny. Horari: 17h

Es presentaran quines són les opcions de mobilitat sostenible i s’analitzaran els estalvis econòmics i d’emissions de diferents tipus de mobilitat.

Agència de l’Energia del Bages

L’Agència d’Energia del Consell Comarcal del Bages dona suport tècnic als municipis del territori en matèria d’estalvi i eficiència energètica i energies renovables. Entre les funcions de l’òrgan també hi ha la de formar, sensibilitzar i educar a la població del Bages en l’àmbit de la sostenibilitat energètica.

image_pdfExporta a PDF