El ple de maig aprova els ajuts que seran d’entre 300 i 1.000 euros per a les activitats que hagin patit les conseqüències econòmiques de la COVID-19

El Consell Comarcal del Bages obrirà dimecres dia 10 de juny, el termini  de presentació de sol·licituds per la convocatòria d’ajuts per a professionals, microempreses i cooperatives del territori que s’hagin vist afectats per la situació d’emergència sanitària i social provocada per la COVID-19. Els ajuts a fons perdut tenen una dotació econòmica de 450.000 euros i han estat aprovats aquest dilluns en el marc del ple de maig del Consell Comarcal del Bages amb els vots favorables dels grups d’ERC, Junts per Catalunya, Candidatura de Progrés i Ciutadans i les abstencions d’En Comú Podem i la CUP. Des de l’ens es pretén ajudar al teixit econòmic del territori amb una subvenció igual per a totes les persones beneficiàries que oscil·larà entre 300 i 1.000 euros fins a un màxim de 1.500 persones.

Resposta

La consellera de l’àrea de Desenvolupament del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés, ha explicat que “cal donar una resposta al conjunt de professionals autònoms, microempreses i cooperatives que pateixen amb especial duresa les dificultats econòmiques actuals” amb la voluntat que “el màxim nombre de professionals possible pugui continuar la seva activitat a mesura que anem recuperant la normalitat”. Des que es va declarar l’estat d’alarma el passat 14 de març, el Bages ha estat un dels territoris amb major afectació pel que fa a l’aturada de l’activitat econòmica. Viladés explica que els ajuts són “fruit del treball conjunt amb els agents econòmics del territori que han plantejat la necessitat de poder accedir a ajuts directes”. El Consell Comarcal del Bages treballa per tenir accés a noves línies de finançament per part del govern estatal i de la Generalitat de Catalunya. En paral·lel, es demana al govern espanyol que permeti a les administracions locals utilitzar el superàvit per aquest tipus d’ajuts i donar resposta a les necessitats de la població.

Persones beneficiàries

Es podran acollir a aquestes ajudes professionals autònoms i microempreses i cooperatives amb un màxim de sis persones treballadores corresponents a un ampli ventall d’activitats (comerç, restauració, educació, cultura, habitatge, activitat física, estètica, oci, etc.) donades d’alta, com a mínim, durant el primer trimestre d’any. La convocatòria és compatible amb qualsevol altre tipus d’ajut que es pugui rebre en el marc actual. Les bases s’han publicat i s’ha aprovat la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Bages a partir del dimecres 10 de juny i el termini s’allargarà 20 dies naturals, a comptar des del següent al de la publicació de l’anunci de la convocatòria en el BOPB. Es pot consultar tota la informació d’aquesta convocatòria a través d’un apartat específic de la pàgina web i s’ha habilitat el correu electrònic ajutscovid@ccbages.cat per resoldre tots els dubtes que puguin tenir les persones interessades.

image_pdfExporta a PDF