La majoria de professionals treballen des de casa per evitar el contagi del coronavirus Covid-19 i es manté el suport a les persones més vulnerables i als municipis

El Consell Comarcal del Bages ha aprovat aquest dilluns un decret de presidència a través del qual s’actualitzen les mesures per fer front al contagi del coronavirus Covid-19. L’ens manté l’activitat a través dels serveis mínims i atén de manera telemàtica la ciutadania. La majoria de professionals del Consell Comarcal del Bages treballen des de casa a partir de l’establiment de torns a través d’un aplicatiu de teletreball a causa de la gravetat de la situació per atendre les restriccions de les autoritats sanitàries.

Pel que fa a l’activitat institucional, s’han posposat la Junta de Portaveus prevista per aquest dilluns a la tarda i el proper ple ordinari que s’havia de celebrar el 23 de març.

Serveis Socials

El Consell Comarcal reforça l’atenció telemàtica de tots els serveis socials i s’atendran de manera presencial les situacions urgents i indispensables per donar suport als col·lectius més vulnerables. Es pot contactar amb els Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat a través del correu electrònic ssocials@ccbages.cat, amb el Servei Especialitzat d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (saia@ccbages.cat) i amb el Servei d’Inclusió Social Acollida i Envelliment (inclusio@ccbages.cat).

El Consell treballa amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat per donar una resposta alternativa a les famílies amb infants beneficiaris de les ajudes de menjador escolar que durant les properes setmanes quedin descobertes a conseqüència del tancament de les escoles. També es treballa en un circuit d’atenció per atendre les urgències del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que s’ofereix a diferents municipis.

 

Atenció als municipis

El suport informàtic als municipis ja ha estat comunicat a tots els Ajuntaments als quals es presta servei per mantenir l’activitat de manera remota i de manera presencial en cas que hi hagi una incidència greu. La resta de serveis als Ajuntaments també es prestaran de manera telemàtica.

image_pdfExporta a PDF