El Consell Comarcal del Bages ha començat un procés de transformació amb les obres de reforma integral de la seva seu amb una primera fase que permetrà fer realitat una nova Oficina d’Atenció Ciutadana. L’espai, ubicat a l’entrada de la planta principal de l’edifici, farà possible la millora de l’atenció a les persones que s’adrecen al Consell Comarcal del Bages, “amb un accés més còmode, i el reforç de l’assessorament a la ciutadana en els tràmits presencials i digitals. La nova oficina comptarà amb un espai de 150 metres quadrats, ampliarà els punts d’atenció, serà més polivalent i s’adaptarà als requisits de l’administració digital”, explica el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella. Les obres són conseqüència del procés de transformació que ha començat el Consell Comarcal del Bages que es troba immers en un procés de canvi profund. “La institució prepara una estratègia a través de la qual es prioritzarà l’agilitat, la transparència, l’eficiència, la confiança i la proximitat del Consell Comarcal del Bages al servei de la ciutadania i els ajuntaments de la comarca”, apunta el president.

 

Aquesta primera fase d’obres tindrà una durada de quatre mesos i es preveu que finalitzi el pròxim més de març. Durant aquests mesos, l’accés al Consell Comarcal del Bages s’ha habilitat a través del carrer del Torrent dels Predicadors.

 

Remodelació integral

La remodelació integral de l’edifici del Consell Comarcal del Bages continuarà amb dues fases posteriors que s’executaran fins l’any 2024 i que transformaran completament l’equipament. L’edifici comptarà amb la instal·lació d’energies renovables per aconseguir un model sostenible i eficient. En aquest sentit, la instal·lació climàtica i la renovació de l’aire quedaran centralitzades. En paral·lel, es treballarà per dotar a l’equip de professionals del Consell Comarcal del Bages d’uns espais adients per realitzar les seves tasques amb una perspectiva transversal de l’acció pública.

 

L’edifici del Consell Comarcal del Bages, ubicat a la Muralla de Sant Domènec de Manresa, inicialment va funcionar com a antic magatzem de teixits de la ciutat. Des de fa 28 anys acull la seu de la institució que ha mantingut la seva configuració i estructura arquitectònica fins a l’actualitat en què s’ha iniciat el procés de rehabilitació integral.

image_pdfExporta a PDF