La prova pilot començaria a funcionar el setembre amb la voluntat d’establir un protocol de referència per a tota la comarca que doni suport a la vellesa en situacions d’abús

El Consell Comarcal del Bages impulsa la creació d’un equip especialitzat per atendre els casos de maltractament a les persones grans del territori. Amb el suport de la Diputació de Barcelona i en coordinació amb l’Ajuntament de Manresa, el servei d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell treballa per començar el proper mes de setembre una prova pilot amb un equip de referència a la comarca. Format per una persona especialitzada en psicologia gerontòloga i una persona de l’àmbit jurídic esdevindran l’equip referent al Bages per donar suport a les persones grans víctimes de maltractaments que poden ser físics, psicològics, econòmics, etc.

Servei estratègic

La consellera de l’Àrea d’Atenció Social Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà, explica que “és un servei importantíssim per a la comarca, inèdit fins al moment, i que segur que ajudarà a fer visibles situacions que ara passen desapercebudes”. Sardà afegeix que l’equip donarà resposta a la necessitat de “comptar amb un equip de referència que farà possible establir un circuit d’atenció compartit a tota la comarca”. A més, disposar d’aquest recurs per atendre i millorar l’atenció a les persones grans és un dels compromisos adquirits en el marc del Pla d’Actuació de les Persones Grans del Bages 2019-2021. L’equip dependrà del Servei d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages, en el marc del grup de treball sorgit arrel de l’elaboració de la Guia de prevenció del maltractament a les persones grans del Bages que els diferents professionals del territori han treballat els darrers mesos amb el suport de la Diputació de Barcelona. Un suport que ha permès l’elaboració de la guia i la col·laboració amb els diferents professionals que s’han involucrat, així com també la posada en marxa de la prova pilot de l’equip especialitzat.

 

Jornada del 15 de juny

La prova pilot, que començarà a la tardor, és fruit del treball de suport i atenció a la vellesa que es porta a terme des del Consell Comarcal del Bages durant els darrers anys. En aquest sentit, amb motiu de la jornada del 15 de juny, Dia Internacional de la presa de consciència de l’abús i el maltractament a la vellesa, durant les properes setmanes es difondran uns vídeos pedagògics a través de les xarxes socials per conscienciar la població que els maltractaments a les persones grans són una realitat. A més, el Consell distribuiria als ajuntaments de la comarca les targetes divulgatives de la campanya Tracta’m Bé en què es fa difusió dels drets de les persones grans.

image_pdfExporta a PDF