Un total de 114 infants i adolescents en risc d’exclusió social dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria tenen accés a un àpat i a les activitats de lleure

El Consell Comarcal del Bages atén un 20% més d’infants i adolescents aquest estiu en el marc dels àpats diaris i les activitats de lleure coordinades des dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Avinyó i Callús. Durant els mesos de juliol i agost es garanteix un àpat diari a través d’ajuts econòmics o bé una targeta moneder a les famílies amb risc d’exclusió social. L’actual situació de pandèmia ha obligat a suprimir el servei col·lectiu de menjador, però els àpats es garanteixen igualment a través d’aquests ajuts directes.

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán, explica que “en el marc de la situació de pandèmia amb les escoles tancades durant tant temps ha fet que fos molt important vetllar perquè els infants poguessin dur a terme activitats amb altres infants aquest estiu, per tal de poder estar en contacte amb grups d’iguals”. Mazcuñán afegeix que “des del Consell Comarcal, en un estiu tan especial com aquest, hem vetllat perquè els infants poguessin accedir a una igualtat d’oportunitats”.

Activitats de lleure

En paral·lel, els infants i adolescents també participen de les activitats de lleure que es programen des dels casals d’estiu de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Avinyó i Callús.

Més enllà de garantir l’accés a l’alimentació durant els mesos d’estiu, coincidint amb les setmanes en què les escoles estan tancades, el projecte de l’àrea de Serveis Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages promou la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps de lleure a infants i joves en risc d’exclusió social.

image_pdfExporta a PDF