El Consell Comarcal del Bages estrena aquest mes de gener un nou servei de cura per a infants de 5 a 12 anys a un total de setze municipis del territori. Juga Bages és un servei públic adreçat a famílies amb infants menors a càrrec per millorar la conciliació i comptarà amb jocs, joguines i altres elements lúdics. L’espai es concep com una nova oferta lúdica a la comarca que també afavorirà que les famílies  puguin tenir temps per realitzar les activitats quotidianes i tenir capacitat de participar de manera plena al mercat de treball. El projecte compta amb el finançament del programa Temps x Cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán Claret, explica que “volem afavorir la conciliació a través d’un servei en què també es dinamitzaran activitats i es programaran tallers en grups. Juga Bages afavorirà la participació dels infants per gaudir d’una selecció de jocs sensorials, de manipulació, de moviment, simbòlics, de construcció i de regles adequades a l’edat dels infants”.

 

Reserva prèvia

Per accedir a Juga Bages les famílies hauran de fer una reserva prèvia, a través d’internet, amb un mínim de 24 hores d’antelació cada vegada que en vulguin fer ús. Les famílies podran deixar l’infant l’estona que ho necessitin dins l’horari establert. En el moment de la inscripció els pares i mares rebran informació sobre el servei amb els objectius, la metodologia, les activitats, l’horari i la normativa del servei.

 

On es prestarà el servei?

El servei, públic i gratuït, es prestarà als diferents equipaments públics dels municipis d’Artés, Balsareny, Callús, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Fonollosa, Gaià, Monistrol de Montserrat, Mura, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Talamanca. Cada activitat tindrà una durada de dues hores i mitja i els horaris oscil·laran entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre. El servei, que es prestarà entre un i tres dies per setmana depenent de cada municipi, funcionarà durant tot l’any, excepte en els períodes de vacances escolars.

 

Juga Bages també inclourà un servei de préstec de jocs i joguines i es celebraran els dies internacionals que tinguin especial rellevància amb els infants. Totes les activitats aniran encaminades a transmetre els valors de respecte, igualtat i llibertat i comptaran amb un equip format per una persona coordinadora i deu monitors i monitores de lleure.

image_pdfExporta a PDF