Amb aquestes contractacions s’afavoreix la inserció laboral i la millora de l’ocupabilitat de persones majors de 45 anys mitjançant experiència laboral i la realització d’accions formatives

El Consell Comarcal del Bages ha contractat un total de 18 persones a través de la nova edició del programa Treball i Formació, que té per objectiu capacitar les persones desocupades de la comarca amb formació i experiència laboral. En el cas concret del Consell Comarcal, l’ens incorpora 16 persones per donar suport administratiu als serveis comarcals, 1 administrativa per ajudar als Serveis Bàsics i una altra per fer tasques de coordinació relatives al programa. Totes les contractacions tenen una durada de sis mesos i la mitjana d’edat de les persones contractades és de 51 anys.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya subvenciona els contractes de treball, les accions formatives i les accions de coordinació i suport tècnic d’aquest programa amb el cofinançament del Fons Social Europeu i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social. El programa s’adreça a persones que han exhaurit la prestació o el subsidi d’atur que estiguin incloses en alguna d’aquestes línies:

• Línia PANP: dirigida a persones aturades no perceptores de prestació ni subsidi, preferentment més grans de 45 anys. En aquest cas, el Consell ha contractat les 16 persones que faran tasques de suport administratiu a diferents departaments de l’ens.
• Línia PRGC: dirigida a persones perceptores de la Renda Garantia de Ciutadania d’Inserció. En aquesta línia, s’ha contractat l’auxiliar administrativa de suport als Serveis Socials.
• Línia COOR: s’ha pogut contractar la persona de suport tècnic per als processos de selecció de les participants, gestió de personal i de les accions formatives i justificació de la subvenció.

El conseller de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, ha explicat que «el Consell continua fomentant la reinserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració en el mercat laboral. Estem compromesos amb la igualtat d’oportunitats i en destinar recursos a que les persones puguin desenvolupar el seu pla de vida amb dignitat, de la mà de les oportunitats laborals».

Properament els participants iniciaran un mòdul de formació corresponent al certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals per tal d’incrementar el seu grau d’ocupabilitat una vegada finalitzi el període de contractació.

Les 18 persones contractades provenen dels següents municipis: Artés, Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellgalí, Castellnou de Bages, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Vicenç de Castellet i Súria.

image_pdfExporta a PDF