El Consell Comarcal del Bages fa balanç del programa Rubik que s’ha començat a implantar amb èxit durant els mesos de novembre i desembre de l’any passat al territori. Els Serveis Socials Bàsics cofinancen un total de 26 contractes de treball temporal per a 22 ajuntaments a través d’un programa consolidat que ja suma deu edicions. Com a novetat, el Rubik 10 garanteix una jornada mínima de 30 hores i 6 mesos de contractació per a llocs de treball que són majoritàriament per a les brigades dels ajuntaments, perfils d’auxiliar administratiu i també feines d’auxiliar de la llar i de netejador/a. El Consell Comarcal del Bages ha augmentat la dotació econòmica del programa amb un pressupost total de 129.000 euros.

 

Majors de 40 anys i dones

Més del 80% de les persones contractades han estat majors de 40 anys i el 40% han estat dones. El programa estableix diferents criteris socials i es té en compte aquelles situacions d’atur de llarga durada i persones majors de 45 anys en situació de vulnerabilitat i amb càrregues familiars, entre d’altres.

 

La consellera de Serveis Socials Bàsics, Elisabeth Hernàndez del Arco, apunta que “la resposta dels ajuntaments és bona i per aquest motiu continuem augmentant els recursos per a un programa que vol ajudar a garantir l’oportunitat de les persones en situació de vulnerabilitat a poder accedir al món laboral”. A través de les deu edicions del programa Rubik, que va néixer l’any 2015, el Consell Comarcal del Bages ha fet possible la contractació temporal de més de 270 persones.

image_pdfExporta a PDF