Amb el lema “Tu ja saps que és masclisme” la campanya es farà especialment visible a bars, restaurants i locals d’oci de la comarca

Un any més el Consell Comarcal del Bages posa en marxa una campanya de sensibilització en motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, el proper 25 de novembre. En aquesta ocasió l’ens ha volgut interpel·lar especialment als homes que tenen conductes discriminatòries i exerceixen violència cap a les dones. El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell, Albert Marañón, ha explicat que «sovint se centren les campanyes en la importància d’enfortir les víctimes, i és important que així sigui. Però això no pot fer oblidar el problema de fons. Una societat masclista en la que alguns homes se senten amb la superioritat de controlar, insultar, menysprear, abusar, violar, agredir o assassinar a les dones, pel sol fet de ser dones. Cal denunciar-ho i mostrar tolerància 0 a qualsevol mostra de masclisme per petita que sigui!».

El conseller comarcal ha presentat els elements de difusió de la campanya de sensibilització pel 25 de novembre al bar Els Caçadors de Callús, acompanyat de l’alcalde Joan Badia i Rosa Ginestà, Regidora d’Educació, Cultura, Benestar social i Gent Gran de la vila. Durant la presentació s’ha recordat que en el que portem d’any 39 dones han estat assassinades a mans de la seva parella o exparella.

Amb el lema “Tu ja saps que és masclisme”, el Consell Comarcal repartirà per tota la comarca diversos materials amb l’objectiu de denunciar la causa de fons de la violència, i la necessitat de denunciar-ne qualsevol mostra. Enguany la campanya es farà especialment visible a bars, restaurants, locals d’oci i equipaments municipals de la comarca en els que es repartiran 60.000 estovalles de paper individuals i 60.000 tovallons de paper. D’aquesta manera es proposarà a tothom que se sumin a la campanya escrivint a les estovalles els seus comentaris de denúncia de la violència masclista.

El Consell distribuirà per tots els municipis tres models de cartells de mida DIN A3 (250 unitats de cada) on hi són representats tres tipus de violència envers les dones: la violència física, la psicològica i la sexual. A més també s’ha dissenyat un baner digital i imatges per les xarxes socials i per Whatsapp amb el lema de la campanya.

image_pdfExporta a PDF