El Consell Comarcal del Bages celebra que el territori recuperi el Cicle Formatiu de Grau Superior de Química, en concret a l’Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet a partir del curs vinent. L’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal de Bages valora positivament que el Departament d’Educació hagi atès el clam del territori en una petició feta en el marc de la Taula de la Formació del Bages, de la Taula de la Formació de Sant Vicenç de Castellet i dels ajuntaments del Bages Sud i que es va presentar públicament l’octubre de 2021 a través de l’estudi Les necessitats formatives del sector químic al Bages.

 

El document, fruit del treball conjunt del Consell Comarcal del Bages, de PIMEC i del professorat de la UPC Manresa, demanava una millora específica dels estudis de química que el nou cicle formatiu de grau superior corregirà a partir de setembre. La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Comarcal del Consell Comarcal de Bages, Cristina Fabregat Sintes, explica que “es corregeix un dèficit important en un sector que continua creixent, que crea ocupació de qualitat i té un alt grau d’inserció laboral. Des del curs 2021-2022, la comarca únicament ha ofert el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Operacions de Laboratori, una oferta clarament insuficient per a les empreses”. Fabregat afegeix que “ara tindrem més oportunitats de retenir el talent i les empreses podran disposar de professionals més qualificats i evitar perdre competitivitat”. Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado Herreros, apunta que “per a Sant Vicenç de Castellet i tot el Bages Sud suposa consolidar una oferta de formació professional de qualitat i que respon també a la petició i insistència dels ajuntaments de tot aquest entorn, que hem donat suport absolut a que el grau superior es fes a l’INS Castellet on ja es cursa el grau mitjà”.

 

Itinerari formatiu complet

La programació de la nova oferta d’estudis de química permetrà posar fi a una situació insòlita a la comarca. Fins ara, el Bages era l’única comarca que tenia grau mitjà de química, però no tenia continuïtat amb un grau superior, fet que també dificultava continuar els estudis d’enginyeria química a la UPC Manresa, la universitat de referència en aquests estudis. A més, també es donava la situació insòlita que el Bages era l’única comarca amb estudis universitaris d’enginyeria de química que no tenia un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família dins el seu àmbit territorial. L’itinerari formatiu serà complet al Bages a partir de setembre des dels estudis de formació professional de grau mitjà fins al doctorat.

 

Assemblea a Sant Vicenç de Castellet

La propera assemblea de la Taula de la Formació del Bages tindrà lloc a l’Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet el pròxim 27 de març per valorar la programació del nou cicle formatiu de grau superior, fer balanç a la feina feta durant els darrers mesos i donar a conèixer les properes actuacions.

image_pdfExporta a PDF