El Consell Comarcal del Bages ha aprovat una moció a proposta de PIMEC Catalunya Central perquè els fons Next Generation EU arribin a les pimes i a les persones autònomes. La patronal ha celebrat el suport a aquesta reclamació històrica de PIMEC; la qual és “una mesura fonamental per impulsar la competitivitat i la viabilitat empresarial en benefici de l’economia”, segons ha explicat el president de l’entitat al territori, Esteve Pintó. Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha reclamat que el Consell Comarcal i els ajuntaments “puguem tenir poder de decisió en la gestió dels fons i capacitat per vehicular els ajuts per fer que, efectivament, arribin a les petites i mitjanes empreses del territori”.

Pintó també ha assegurat que els fons europeus representen una oportunitat única i històrica, només comparable als Fons de Cohesió desplegats a finals dels anys vuitanta i primers noranta arran de l’entrada a la llavors Comunitat Europea. Per això, considera fonamental que les pimes siguin les principals beneficiàries i ha demanat que els hi arribin en forma de subvenció per tal d’evitar més endeutament empresarial en aquest context de pandèmia.

PIMEC Catalunya Central constata que moltes pimes compten amb projectes estratègics que opten a aquests fons en matèria de digitalització, innovació i sostenibilitat i reclama que les entitats locals tinguin un paper rellevant en la distribució dels NGEU, en aplicació del principi europeu de subsidiarietat.

 

La moció es traslladarà al Govern de la Generalitat i al govern espanyol i també es posarà a disposició de tots els ajuntaments de la comarca per tal que s’hi puguin adherir.

image_pdfExporta a PDF