El Consell Comarcal del Bages ha reforçat aquest curs 2022-2023 el projecte de les maletes de contes Rodant per la Igualtat introduint la perspectiva LGTBI+, juntament amb l’Ajuntament de Manresa. Aquest projecte ofereix contes, material didàctic i pedagògic a les escoles perquè l’alumnat des dels 3 fins als 12 anys treballi la igualtat. En aquest sentit, el material s’ha dividit amb dues maletes. La primera maleta és per Infantil i el cicle inicial de Primària amb 32 contes i la segona és per als cicles mitjà i superior de Primària i incorpora 25 contes.

 

Sis apartats

Els contes coeducatius inclouen diferents temàtiques entre les quals hi ha el trencament dels estereotips, la prevenció de les violències masclistes, l’educació sexo afectiva i els canvis corporals, les identitats i expressió de gènere, la diversitat familiar i sexual i la visibilització de les dones i les persones LGTBI. Els centres educatius poden sol·licitar aquest material a través del Centre de Recursos Pedagògics del Bages i els ajuntaments i entitats de la comarca al SIAD i al SAI LGTBI del Consell Comarcal del Bages.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, destaca que “desafortunadament els rols i estereotips de gènere continuen essent presents en la literatura infantil i juvenil i per tant cal treballar per eliminar-los i fomentar que els infants, independentment del seu gènere, puguin escollir els desitjos, somnis i il·lusions que els agradaria aconseguir a la seva vida i tenir les mateixes oportunitats per aconseguir-los”.

image_pdfExporta a PDF