En motiu del 80è aniversari de la mobilització d’aquests soldats que van lluitar al bàndol republicà durant la Guerra Civil, l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal realitzaran un acte commemoratiu

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages rendiran homenatge als supervivents de la Lleva del Biberó de la comarca. L’acte, en motiu del 80è aniversari de la crida a files de 30.000 joves per participar a la Guerra Civil pel bàndol republicà, és previst que es realitzi el 2 de desembre. L’homenatge estarà obert a tothom a qui hi vulgui assistir.

Per tal de comptar amb totes les persones que vulguin aportar el seu testimoni o documentació sobre els soldats que es van veure afectats per la mobilització, el Consell Comarcal demana la col·laboració dels veïns i veïnes del Bages en la cerca i el contacte de persones que van néixer l’any 1920 o bé recollint informació rellevant del esdeveniment històric.

El Consell Comarcal recollirà informació fins el 6 de novembre telemàticament al correu [email protected] i per telèfon al 93 693 03 62. El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, ha explicat que «volem preparar un acte d’homenatge a l’alçada de la transcendència dels fets i l’impacte que ha tingut no només per la història del nostre país, sinó també per les veïnes i veïns implicats».

Aquesta iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa; el Consell Comarcal del Bages; el Consell de les Persones Grans del Bages i l’Associació Memòria i Història de Manresa. També compta amb la amb la col·laboració de: Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 i la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF