Bages Turisme continua avançant per posicionar la comarca com a destinació de turisme de reunions i esdeveniments. Aquesta setmana ha participat a la fira IBTM World que s’ha celebrat a Barcelona i que és el principal certamen del sector a nivell mundial. Ho ha fet dins de l’estand de la Diputació de Barcelona i gràcies a la coordinació d’aquesta amb el Convention Bureau de Barcelona, juntament amb altres destinacions de la provincia i també empreses privades, complementant l’estand de Catalunya. Durant la fira, s’han pogut mantenir una trentena de contactes amb possibles empreses interessades en organitzar esdeveniments al Bages.

Els assistents a la fira han pogut conèixer l’oferta del Bages i s’han mostrat sorpresos tant per l’emplaçament tan proper a Barcelona com per la gran possibiitat d’activitats que s’hi poden fer. En aquest sentit, han pogut comprovar que la comarca és atractiva no només per a organitzar-hi esdeveniments sinó també per fer-hi sortides d’un dia des de Barcelona. Els principals contactes que s’han mantingut  han estat amb grans companyies que tenen equips que viatgen per motius de feina, empreses organitzadores d’esdeveniments, serveis i activitats, i turoperadors tant nacionals com europeus, amb especial presència en mercats de gran rellevància com l’asiàtic, l’alemany, l’anglès o el belga. Es tracta de clients que busquen espais singulars i experiències originals que destaquin per sobre d’altres que són més coneguts i visitats.

Entre els elements que més han destacat de l’oferta del Bages hi ha el seu entorn natural i rural i la seva vinculació amb el turisme sostenible. També la gastronomia i sobretot tot allò relacionat amb la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, una proposta que permet complementar l’estada a la zona de Barcelona amb visites a cellers i degustacions. Els visitants a la fira també han mostrat interès per Montserrat com a element imprescindible per visitar quan s’és a Barcelona i per la gran oferta cultural del Bages i els seus productes, equipaments i serveis turístics, especialment de Manresa, Cardona i Món Sant Benet.

Tal com es concretava al Pla estratègic de Turisme 2023-2027, Bages Turisme aposta de manera prioritària per treballar el turisme de reunions (MICE), atès que la comarca compta amb una oferta diferencial, singular i competitiva tant a nivell d’espais com a nivell d’activitats turístiques complementàries per a grups. A això s’hi suma una ubicació immillorable al cor de Catalunya, a menys d’una hora de Barcelona, a poc més d’una hora de Lleida, Tarragona i Girona i a menys de 2 hores d’Andorra i els Pirineus. El conseller comarcal de Turisme, Eduard Mata, que també va visitar la fira, explica que “és cabdal poder posicionar la destinació Bages en fires tant importants com aquesta, amb la seguretat que tenim una oferta i una singularitat que ens fa molt atractius al turisme MICE. De cara al 2024 tenim previstes noves actuacions de promoció en aquest àmbit, com incorporar més oferta a la Meeting Planner Guide i millorar la informació per facilitar el màxim la feina a les empreses que vulguin contractar un esdeveniment al Bages”.

Sobre Bages Turisme

Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premisa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre amb respecte amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.

image_pdfExporta a PDF