Aquest matí han entrat en vigor les restriccions per sequera als àmbits Ter-Llobregat i Darnius-Boadella un cop ha estat publicada la resolució al Diari Oficial de la Generalitat. L’alerta per sequera afecta 514 municipis de 27 comarques diferents on viuen 6,7 milions d’habitants. El Bages és una de les comarques afectades i tota la comarca està en fase d’alerta per sequera.

Restriccions vigents

Les restriccions d’aigua se centren en usos com ara el reg agrícola (s’ha de reduir en un 25%), l’aigua per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%), com ara el golf i altres (5%). No afecten, però, el consum domèstic. En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l’hora d’omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d’altres.

 

Consulteu tots els detalls a la següent infografia:

Restriccions per a l’ús de l’aigua

 

Des de l’Àrea de Territori i Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages demanem un nou esforç a la ciutadania perquè faci un ús responsable de l’aigua en un context de sequera i emergència climàtica que estem vivint.

image_pdfExporta a PDF