El Consell Comarcal del Bages promouen el coneixement del SAI i actes de sensibilització continuant amb la campanya “Prou LGTBIfòbia / Orgullosxs de ser com som!”

En motiu del 28 de juny, dia de l’alliberament LGTBI, els Serveis d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal del Bages i de l’Ajuntament de Manresa, han organitzat diverses activitats de sensibilització i reivindicació dels drets de les persones LGTBI i la seva visibilització. Tot plegat està emmarcat dins de la primera campanya d’abast comarcal “Prou LGTBIfòbia / Orgullosxs de ser com som!” iniciada el passat 17 de maig, dia contra la LGTBIfòbia.

El proper 20 de juny es durà a terme la presentació del SAI del Bages a les residències i centres de dia de la comarca per donar a conèixer el servei i fer visible que també existeixen persones grans LGTBI a les que hem de garantir els drets. Per aquest motiu, des del SAI Central s’han elaborat uns cartells per fomentar, de manera entenedora, el respecte pel que fa a l’orientació sexual i a la identitat o l’expressió de gènere dirigits a les persones treballadores, usuàries i familiars dels centres de persones grans.

El dissabte 22 de juny tindrà lloc la darrera sessió del curs de l’IRIS, l’espai de joves LGTBI situat a l’Espai Joan Amades de Manresa. En aquesta ocasió es realitzarà una jornada lúdico-reivindicativa per celebrar l’orgull lèsbic, gai, trans i bisexual. Hi haurà actuacions de dansa, de música i de poesia, amb la presència entre altres, de Txus Garcia, poeta queer, que ha publicat varis llibres com “Poesía para niñas bien” o “Ese amor torcido”.

A la setmana següent, concretament el dijous 27 de juny, es presentarà el SAI del Bages a Navàs, dins els actes que el municipi ha estat organitzant al llarg del mes en relació a la diversitat sexual i de gènere. Tot seguit hi haurà el cine-fòrum “Carmen i Lola” a la sala d’actes de la Biblioteca.

En el Dia internacional per a l’alliberament de lesbianes gais, trans, bisexuals i Intersexuals, es commemoren el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda. Aquest any diverses ciutats de tot el món aprofiten els seus actes per celebrar el 50è aniversari d’aquesta revolta.

image_pdfExporta a PDF