Montserrat, Sant Benet de Bages i el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona són les destinacions més visitades de la comarca, aplegant gairebé 3 milions de turistes el 2017

La Diputació de Barcelona ha presentat l’estudi “L’activitat turística al Bages 2017. Perfil del turista” en el que reflexa la situació del turisme del Bages dins de la marca Paisatges de Barcelona, que aplega els territoris de l’interior de la província. El treball, presentat en una jornada dirigida al sector turístic tant públic com privat, reflexa un augment de visites dels indrets més turístics i la consolidació de l’impacte econòmic que generen, a més d’establir un perfil del turista que visita la nostra comarca.

El Bages destaca en el rànquing de llocs d’interès més visitats de la província (sense Barcelona ciutat). Per nombre de turistes Montserrat es troba en segon lloc (2,73 milions), el monestir de Sant Benet de Bages és en sisè lloc (170.000) i el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona és en catorzè lloc (80.000). Pel que fa a les places d’allotjament, el Bages arriba pràcticament a les 3.000 amb pics de taxes d’ocupació del 62,3% de places d’hotel i del 64,09% en allotjaments rurals.

L’impacte econòmic d’aquestes dades és remarcable. Durant el 2017 el turisme va suposar una ocupació laboral de 5.198 persones, amb 681 empreses dedicades a aquest sector. A més, es va recaptar 144.432,9 euros en concepte de taxa turística (+7,4% respecte l’any 2016).

El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, ha explicat que «l’aposta que estem realitzant des del Consell per potenciar turísticament la nostra comarca està donant bons fruits. Gràcies a la col·laboració dels municipis i dels agents privats, el Bages esdevindrà una destinació atractiva amb propostes de turisme de qualitat i sostenible».

Perfil del turista
La Diputació de Barcelona ha realitzat centenars d’entrevistes per tal d’establir el perfil de persona que visita el Bages. L’estudi assenyala que de mitjana són persones d’edats compreses entre els 35 i els 44 anys, residents majoritàriament a la ciutat de Barcelona i a l’Àrea Metropolitana, que cerquen propostes d’oci per internet. Més del 53% és la primera vegada que visiten la comarca i la majoria ho fan amb la família. La despesa total mitjana per persona del viatge és de 339 euros. A més, l’estudi mostra les cinc activitats més realitzades al Bages, que són les passejades tranquil·les (70,3%), la gastronomia (68%), les visites culturals (43%), les activitats professionals (41%) i l’ecoturisme (29%).

image_pdfExporta a PDF