Protecció Civil del Consell Comarcal del Bages comparteix les recomanacions del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les activitats a l’aigua (platges, piscines, rius, estanys o embassaments) de lleure infantil i juvenil (casals, colònies, campaments), de campus o estades esportives, de sortides escolars i, en general, de grups d’infants i joves aquest estiu 2021:

‐En organitzar l’activitat verifiqueu si els infants i joves saben nedar adequadament. Si no en saben, assegureu‐vos que fan l’activitat amb un dispositiu de seguretat adaptat a la seva edat i al medi (armilla, bombolleta, etc.).

‐Prioritzeu les activitats organitzades per professionals del medi aquàtic per garantir l’ús dels mitjans adequats de seguretat (armilles o altres) i la presència de personal qualificat per al salvament en cas d’ofegament o dificultat a l’aigua.

‐Al final de les activitats organitzades eviteu el bany en zones no conegudes o no habilitades, especialment en el cas d’aigües interiors.

‐Tingueu en compte que les aigües interiors (rius, llacs, estanys, embassaments) poden tenir riscos no visibles com pous, corrents o altres.

‐En general, banyeu‐vos només en llocs habilitats específicament o vigilats. No permeteu que els infants i joves que no saben nadar adequadament es banyin si no porten cap dispositiu de seguretat.

‐Mantingueu la supervisió del grup en tot moment per detectar possibles incidents o accidents. Assegureu‐vos que podeu controlar el grup a tota hora (tingueu en compte la dimensió). Tingueu present que en aigües interiors i platges no hi ha visibilitat a l’aigua en cas d’ofegament i això dificulta un rescat a temps.

‐En cas d’incident truqueu al 112 i faciliteu la ubicació més precisa possible.

image_pdfExporta a PDF